Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Вечна слава погинулом колеги

Настрадао Дамир Грубач из Сомбора и Бесим Бахтијаревић из Новог Пазара. Повређена још два полицајца; Грубач, који је био запослен у ПУ Суботица, управљао комбијем, иако је целу ноћ радио у трећој смени

490238_slupana-kola-kraljevo_ff

КРАЉЕВО - У директном судару полицијског комбија са шлепером, који се јуче око 9.30 сати догодио на Ибарској магистрали, на путу Краљево-Рашка, погинуо је полицајац Дамир Грубач (34) из Сомбора, као и притвореник Бесим Бахтијаревић (46) из Новог Пазара. 
- У марици, осим Грубача, који је био за воланом марице, и осумњиченог, који је седео иза њега, била су још два полицајца - Жељко И. (36) и Немања Ј. (34). И они су тешко повређени и лекари се боре за њихов живот - каже извор Курира из истраге.

Кренули у пет ујутру

Полицајци из ПУ Суботица су јуче око пет сати ујутру кренули на пут како би спровели Бахтијаревића. Он је у Суботици ухапшен по потерници новопазарског суда због трговине дрогом. На око 30 километара од Краљева, у месту Добре Стране, марица је изненада скренула на леву страну пута и директно се закуцала у шлепер, за чијим је управљачем био Р. М. (34) из Новог Пазара.

- Грубач је претходне ноћи радио у трећој смени, али је ипак одлучио да он вози комби до Новог Пазара- наводи извор. Претпоставља се да га је стигао премор и да је због тога „исекао“ оштру кривину.

- Ишао сам за плавим комбијем из правца Краљева и за тренутак сам га изгубио из вида док је залазио у кривину, и тада ми се учинило да је прелазио на леву страну. Тренутак касније одјекнуо је снажан прасак, шкрипа кочница и тутњава. Видео сам возача камиона како је притрчао и покушао да извади неког из марице, а кад му то није успело, почео је да се удара у главу и плаче - испричао је очевидац.

У помоћ настрадалима први су прискочили путници из аутомобила који су се зауставили. Један од њих, Милован Павловић, испричао је да је призор био језив. 
- Пришли смо возилу и угледали мушкарце који су давали знаке живота. Један је имао тешке повреде потколенице и запомагао је. Лоше телефонске везе су нам створиле проблеме, па је прошло мало више времена док су стигли спасиоци и Хитна - испричао је Павловић.

Излио се бензин

Други очевидац каже да је акцију спасавања отежавало то што се из слупаног комбија излио бензин, па је постајала бојазан да букне ватра.
- Било је тешко да им помогнемо, јер су били заробљени деловима лима - додаје он.
На делу Ибарске магистрале на ком се несрећа догодила формирале су се километарске колоне, а саобраћај је био у прекиду неколико сати.

Извор: Курир

1756