Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ТОТАЛНИ ФИЈАСКО МАЛЕ НЕРЕПРЕЗЕНТАТИВНЕ СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У ЗАЈЕЧАРУ

    На жалост, пар колега, официра полиције у седишту ПУ Зајечар, путем друштвених мрежа са портала опозиционих медија и путем  куоларских прича (рекла-казала) добили су информацију о могућим кадровским променама на челу ПУ Зајечар. Поведени непровереним информацијама отпочињу озбиљну хајку и припрему гарнитуре ''новог'' челног руководства ПУ Зајечар.

Ова прича не би имала смешан а пре свега тужан епилог, да иза целокупних дешавања неоспорно стоји логистичка подршка једне мале синдикалне организације која већ једну деценију као нерепрезентативна организација у МУП Р.Србије тражи своје склониште и никако да га пронађе. Како би схватили садашњу ситуацију вратићемо се пола године уназад, када једном од начелника  одељења у седишту ПУ Зајечар због сумње да постоје пропусти у ради и понашању, од стране претпостављеног старешине бивају поднета четири закључка о покретању дисциплинског поступка. У најтеже време за министарство, исти  је за време ванредног стања био на боловању и ту нема ничег спорног да исти у контролно-инструктивној делатности од стране својих претпостављених није затечен да се бави пчеларством ''тачније затечен је у директном раду-опслуживању кошница'', те се поставља основана сумња да је у питању ''фингирано боловање''.

Тада високи официр-начелник видевши да је враг однео шалу, једину излазну шансу види у малом нерепрезентативном синдикату. И све то није ништа спорно, али је спорно да је тај колега преузео бреме ургентне подршке и помоћи својом тренутном функцијом и положајем зарад добијања правне заштите од тог синдикачића. Ту прича добија свој почетак. Видевши тоталу незаинтересованост својих колега за ту нереспектабилну синдикалну организацију, овај високи официр и његов први ађутант подређени официр, коришћењем својих утицаја а на основу тренутног положаја и функције отпочињу озбиљну операцију коју спроводе индиректном претњом, уценом и принудом над делом запослених и њима доступних и то путем телефонских позива, ангажовањем лојалних сарадника из дежурне службе, једне секретарице и пар старешина нижег руководног нивоа. Индиректне претње ''фино замотане у сочну бајку''  преносе се приликом примо-предаје смена патрола увек код двојице радника дежурне службе и то под изговором парафразирамо '' кренула је сеча кнезова'', '' долази ново доба, нових људи и синдиката''. У свему томе најтужније бива да они кроз разговор са својим колегама алудирају да ће бити смењен начелник ПУ Зајечар и да ће они уз помоћ ''тог'' синдиката поставити њиховог ''омиљеног'' начелника у да се у новом моделу власти већ тачно зна подела плена и фотеља. Преко својих курира поручују легитиминим представницима Независног синдиката полиције да ће се након устоличења новог начелника посебно обрачунати са њима. Све ово би било лепо и истинито али само у бајци ''Алиса у земљи чуда''. На њихову жалост ова методологија даје слабе резултате, споре, траљаве, време пролази они постају нервозни а очекиване смене нема, те се на дневном нивоу код људи пролонгира обећана смена. На нашу жалост и тугу, код већине наших колегиница створена је атмосфера пресије, страха, збуњености и огорчености. Обзиром да им је минутажа већ премашила меру, репрезентативни Независни синдикат полиције више им неће давати маневраски простор за лажну пропаганду, за узбуњивање и узнемиравање  колегиница и колега, већ смо предузели законом прописане мере и радње уз помоћ правних механизама унутар Министарства унутрашњих послова Р.Србије, те ћемо понаособ од свих актера пуча тражити законом прописану одговорност.

За њихову прецизну информисаност, желимо да им укажемо да кадровску политику у МУП Р.Србије не воде појединици сходно својим жељама и машти, нити синдикати, да у МУП Р.Србије постоји нешто што се зове владавина права у смислу поштовања Устава, Закона о раду, Закона о полицији, Посебног колективног уговора (чији је потписник Независник синдикат полиције и послодавац), Посебни колективни уговор за државне органе и низ подзаконских аката и уредби које уређују унутрашњу организацију  и каријерни развој, а да своје жеље оставе за своје личне приватне животе.

Независни синдикат полиције као и до сада наставиће са својом устаљеном динамиком константног присуства на терену међу својим колегама у циљу решавања и превазилажења проблема на дневном нивоу. Душе брижницима  и неоставреним синдикалистима обећавамо да ћемо им чим прође ова зла пандемија бесплатно одржати обуку из синдикалног залагања. До тада ће моћи да на својим сајтовима и фб профилима прекопирају неку нашу објаву, саопштење или неку акцију, јер је жалосно да узалуд плаћају папрено одржавање сајтова.

А што се тиче компаративног поређења мали синдикат (синдикачић), синдикат, репрезентативни синдикат, коме смета пронаћиће се,  а за све душе брижнике Независни синдикат полиције тренутно има око 16.000 чланова, што се веома лако у сваком моменту може проверити.

Овим текстом није нам била намера да повредимо и доведемо у питање лични интегритет појединаца или организације, те у истом нису обављена имена, презимена или иницијали, већ ћемо иста користити искључиво у оквиру правног система Р.Србије.

ВАШ  ЈЕДИНИ  РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ  НЕЗАВИСНИ  СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ!

1793