Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић са представницима НСП-а о бољој заштити полицајаца

Стефановић: "Са представницима Министарства правде и надлежним тужилаштвима разговараћу о модалитетима измене законских прописа који би омогућиле пооштравање казнене политике према починиоцима кривичних дела на штету полицијских службеника"... Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са представницима Независног синдиката полиције о мерама које ће бити предузете у циљу боље заштите полицијских службеника приликом обављања службених дужности. Министар Стефановић истакао је да ће са представницима Министарства правде и надлежним тужилаштвима разговарати о модалитетима измене законских прописа који би омогућиле пооштравање казнене политике према починиоцима кривичних дела на штету полицијских службеника. На састанку је било речи и о унапређењу услова рада и материјалног положаја запослених у Министарству.

Представницима Независног синдиката полиције, Стефановић је предочио планове Министарства везане за набавку нове опреме и униформе за запослене у МУП-у у овој години.

На састанку је договорено да ће Министарство уз консултацију са синдикатима радити на проналаску решења која ће омогућити побољшање материјалног положаја запослених у полицији, који у оквиру радних задатака брину о безбедности грађана Србије.

Представници синдиката и министар Стефановић разговарали су и о исплати солидарне помоћи по основу захтева који су предати крајем прошле године, а који су остали необрађени имајући у виду да је нови Правилник ступио на снагу почетком јануара ове године.

На састанку је било речи и о потреби да се устали период исплате трошкова доласка и одласка са рада.

 Извор: МУП

1686