Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Синдикати: У штрајку више од 90 одсто полицајаца из целе Србије

Независни синдикат полиције саопштио је да се 90 одсто радно ангажованих полицијских службеника из целе Србије прикључило штрајку пет полицисјких синдиката.

299847_policija-protest061112ras-foto-mitar-mitrovic-14_f

Штрајк полиције међу првима су осетили становници већих градова у Србији, због одсуства саобраћајаца којих већ неколико дана нема на најпрометнијим градским улицама. Последица тога су екстремне гужве које се стварају у јутарњим и поподневним шпицевима, јер штрајкачи поштују само минимум процеса рада.

У Београду је већ три дана отежан саобраћај на Аутокоманди, Славији, Бранковом и Панчевачком мосту. На овим локацијама саобраћај се не може одвијати нормално без присуства саобраћајаца, а последице штрајка осећају подједнако сви учесници у саобраћају.

Слична ситуација је и у Новом Саду.

Штрајк се неће окончати докле год се неиспуне захтеви које су изнели полицијски синдикати. Захтеви се односе на продужења Посебног колективног уговора до потписивања новог, исплату заосталих накнада за долазак и одлазак са рада запосленима у МУП- у, исплату јубиларних награда као и гаранцију министра Небојше Стефановића да се на запослене у МУП - у неће примењивати додатно смањење, већ умањених зарада.

- Одзив колега који се прикључују штрајку из дана у дан је све већи . У појединим полицијским управама, у штрајку је 100 процената радно ангажованих полицијских службеника - каже Велимир Лукић, председник Независног синдиката полиције.

Лукић подсећа да су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, као и директор полиције Милорад Вељовић обавештени о разлозима због којих су се незадовољни полицијски службенихи одлучили на ступање у штрајк.

- И даље сматрамо да сви проблеми и узроци незадовољства радника МУП-а могу да буду решени дијалогом са послодавцем. Међутим, нико нас до сада није контактирао нити позвао на преговоре - каже Лукић.

Извор: Блиц

1745