Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

САСТАНАК У УПРАВИ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У БЕОГРАДУ

Дана 02.12.2022. године одржан је радни састанак у Управи за ванредне ситуације у Београду, заједно са свим запосленима у Управи. Том приликом састанку је присуствовао и помоћник министра унутрашњих послова, начелник Сектора за ванредне ситуације, господин Лука Чаушић, који је присутне упознао са ставом министра унутрашњих послова, господина Братислава Гашића, да брига о сваком запосленом у Министарству унутрашњих послова треба да буде приоритет сваког руководиоца као и убрзано опремање и побољшање услова рада. Начелник је пренео подршку министра и визију да Сектор буде једна од најефикаснијих служби за ванредне ситуације у Европи. 

Начелник Сектора, Чаушић је више од сат времена одговарао на питања припадника ватрогасаца спасилаца као и инспектора из одељења за превентивну заштиту, ризике и цивилну заштиту, а све у циљу побољшања радно правног статуса припадника као и услова рада свих запослених. Начелник је изнео да је задовољан радом ватрогасаца у Београду као и превентивном заштитом, с обзиром на обим и комплексност послова које обављају.

Истакао је да смо по први пут у историји добили ватрогасни хеликоптер који ће помоћи у свим условима за спасавање људских живота и имовине.

Такође је напоменуо да је јако битно здравствено и психичко стање сваког припадника Сектора за ванредне ситуације и да ће у наредном периоду бити подигнута здравствена заштита на још већи ниво. Планира се велико улагање у заштитну опрему самог припадника, ватрогасне камионе, опрему за гашење. Додао је и да ће реновирање објеката ићи још брже у предстојећем периоду у циљу бољег боравка сваког припадника у току радног времена.

Посебно се осврнуо на поштовање свих законских права и норми као и колективног уговора за службенике.

Састанак је протекао у добром духу где је примећено посебно задовољство запослених јер су имали прилику да лично разговарају и искажу своје проблеме првом цовеку Сектора за ванредне ситуације и да се лично увере у одлучност, спремност и намеру за побољшање услова рада и радног статуса свих припадника!

члан Председништва НСП-а

Председник СГ СВС Београд

Горан Лазић

13