Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Састанак Социјално полицијског фронта са министром

Извештај са састанка Социјално-полицијслпг фронта у Кабинету министра унутрашњих послова Небојше СтефановићаSPF_logo_

Дана 23.06.2014. године у кабинету министра Стефановића у времену од 14 до 15.30 часова одржан је састанак делегације СПФ са министром Стефановићем и делегацијом МУП.

Делегација СПФ била је у саставу: - Веселин Николић председавајући СПФ, - Велимир Лукић НСП, - Глишо Видовић ССП, - Момчило Видојевић НПСС, - Душан Нинков СВС.

Министар Стефановић на наша питања дао је следеће одговоре:

- Што се тиче 10.000 динара министар је рекао да је на претходном састанку у Влади поврђено да су новчана средства обезбеђена и да ће 10.000 динара од 25.07.2014. године бити имплементирана у плату. ВИсина имплементације као и разговори о евентуалном смањењу 10% од плате свим запосленима биће тема следећег састанка који је заказан за 10.07.2014. године, и на овом састанку доћиће до коначног одговора око ова два питања. Сигурни смо да ће се ова два питања решити тако да ће сви запослени у МУП-у бити задовољни.Представници СПФ су изнели министру да су задовољни помаком у социјалном дијалогу али да су сложни да ће да истрају у захтевима које су изнели у преговорима са послодавцем.

- Што се тиче униформе по речима министра Стефановића, од септембра почеће подела исте, и да ће заједно са синдикатима направити договор приоритета поделе униформе.

- Што се тиче дуга за надокнаду доласка и одласка на посао, министар је обећао да ће ребалансом буџета бити обезбеђена средства за велики део дуга. Тако да ће представници СПФ после ребаланса буџета у зависности од исплате дуга или не предузети даље кораке.

Министар је показао веома велику дозу озбиљности у разговору са представницима СПФ и заједнички закључак представника СПФ и министра је да кроз социјални дијалог биће решена сва питања на задовољство свих запослених у МУП-у-

председавајући СПФВеселин Николић

PDF-dokument

1868