Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - изјава Бојана Пајтића о полиграфу

Репрезентативни Независни синдикат полиције (НСП)  најоштрије осуђује изјаву председника Демократске странке Бојана Пајтића у којој је навео да би "пристао на полиграфско тестирање, али у некој другој држави", јер се оваквим наводима директно урушава углед МУП-а и свих 45.000 запослених у овом министарству. novlogo11 - Оваквим и сличним изјавама, нарочито када долазе од лидера једне странке, директно се удара на углед припадника министарства који су свакодневно у контакту са грађанима. Истовремено се урушава сектор безбедности а самим тим и сигурност грађана Србије - каже Велимир Лукић председавајући председништва НСП.

НСП подсећа да полиција не сме и не може да се злоупотребљава за днево-политичка препуцавања јер задатак службеника МУП-а није отварање афера, већ свакодневно учествовање у акцијима које се спроводе да би се очувао ред и мир у држави, без обзира на то ко је на челу овог министарства.

НСП подсећа да Небојша Стефановић данас јесте министар унутрашњих послова, али и да МУП није његово власништво, нити је полиграф у његовим рукама.

- Напомињемо да се полиција у свом раду руководи искључиво Уставом и законима, као и да њени припадници свакодневно улажу велике напоре како би се грађани осећали безбедно - додаје Лукић.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Председавајући председништва Велимир Лукић

1709