Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Репрезентативни Независни синдикат полиције (НСП) најоштрије осуђује дивљање хулигана током ког је, уочи и током одигравања 148. дербија између фудбалера Црвене звезде и Партизана, повређено најмање 35 припадника полиције и Жандармерије! novlogo11 Само пуком срећом и правовременом реакцијом ангажованих припадника МУП-а, током данашњих нереда у Београду, није било људских жртава. Међутим, поражавајућа је чињеница да се данас, осам година касније, поновила готово идентична сцена оној када је навијач Урош Мишић бакљом запалио припадника Жандармерије. И данас, наш колега је задобио опекотине по лицу, док је други колега задобио два убога ножем у руку.

НСП још једном подсећа да су полицајци на стадиону "Рајко Митић" ангажовани на пословима одржавања јавног реда и мира, као и да није постојао ниједан разлог да их хулигани брутално нападну.

- Као и данас када су нападнути у сред своје државе, припадници полиције и Жандармерије и даље ће часно обављати свој посао и обезбеђиваће све јавне скупове, како би грађани и имовина били заштићени управо од хулигана. Међутим, поставља се питање да ли из досадашњег искуства ништа нисмо научили  али и да ли неко заиста треба да изгуби живот да би се изгредницима озбиљно стало на пут? - каже Велимир Лукић, председавајући председништва НСП.

Све надлежне институције, а пре свих судове и тужилаштва, позивамо да адекватним казнама пошаљу поруку хулиганима да немају подршку државе.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Председавајући председништва Велимир Лукић

1711