Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Саопштење за јавност

Репрезентативни  Незавнисни синдикат полиције (НСП), позива јавност да се суздржи од непримерених напада и константног рушења угледа Жандармерије, елитне јединице полиције, чији припадици даноноћно обављају најсложеније задатке, који се из дана у дан постављају пред њих. tumbnsp Без намере да штитимо било кога, а нарочито не оне који се баве криминалом, сматрамо да је у најмању руку неодговорно да се сви припадници ове елитне јединице стављају на стуб срама и сатанизују, због неодговорног понашања неколицине њених припадника. Државни органи, пре свих полиција и тужилаштво треба да раде свој посао и покрену поступке против оних за које постоји основана сумња да су починили кривична дела.

Од оснивања Жандармерије 1861. године до данас њени припадници су како у ратним тако и у мирнодобским условима увек били на првој линији фронта. Два догађаја ове године најбоље описују шта значи Жандармерија за ову државу.

Прво је су нас погодиле до сада невиђене поплаве у чијој санацији се укључио цео народ на овај или онај начин. Ипак, припадници ове јединице су поднели највећи терет спашавајући стотине живота а да притом нису много марили за своју безбедност. Само пар месеци касније наш колега Стеван Синђелић (30) трагично је изгубио живот на административној граници са Косовом и Метохијом обављајући редовне задатке у Копненој зони безбедности.

Наведени догађаји у којима су учествовале наше колеге су само део њиховог посла. Ако на то додамо обезбеђивање високоризичних скупова, хуманост коју редовно испољавају било прикупљањем помоћи за угрожене или добровољним давањем крви која је редовна појава у овој јединици онда је јасно колики је значај Жандармерије за ову државу.

Због тога, још једном апелујемо на медије и све друге носиоце јавних функција у држави да не руше углед храбрих Жандарма, већ да учине све како би државни органи несметано могли да воде истраге, покрену поступке и удаље оне који нису достојни да носе униформу ове елитне једнице.

Независни синдикат полиције Председавајући Председништва Велимир Лукић

1692