Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ПОКУШАЈА ПОЛИТИЗАЦИЈЕ СИНДИКАТА У МУП

Свакодневно слушамо оптужбе колега из НПСС како су се репрезентативни синдикати продали, или служе послодавцу, али ипак мислим да је у питању вид синдикалне борбе који се састоји у изношењу неистина о другима. Одувек је било и биће да ко нема план, програм и резултате, односно ко нема шта рећи о себи он прича о другима. novlogo11 Нећу ништа лоше рећи о НПСС јер су то наше колеге, али желим да укажем да наше колеге широм Србије не наседају више на неистине већ помно прате рад и резултате па се и на основу тога опредељују о свом чланству у синдикатима. Резултат тога је 13000 чланова Независног синдиката полиције што је недосањан сан свих других синдиката.

Ја и даље тврдим да само јединствени можемо бити јаки, али Независни синдикат полиције се никада неће ујединити нисаким да би се бавио политиком, већ искључиво у борби за права радника. Политика је за нас законом забрањена а закон се мора поштовати.

Независни синдикат полиције је имао пре пар година протест где се испред Владе Републике Србије слила река плавих уноформи, и сигуран сам да ако затреба за један дан можемо организовати поново такав протест, али никада зарад неког политичара већ искључиво зарад интереса радника МУП-а.

Ако су вам намере чисте и искрене не постоји притисак или претња која вас може зауставити, то смо ваљда видели за време штрајка, када смо формирали Социјално-полицијски фронт, какви су притисци били а ми смо заједно без икаквог страха ишли напред.

А онда смо се разишли!

Неко се упустио у борбу за што бољи ПКУ за полицијске службенике, у борбу да се исправи катастрофалан Закон о полицији (много тога смо и успели исправити) а неко је отишао у политику.

Свако бира свој пут!

Ко се продао, и ко за чије интересе ради, треба питати друге, па и самог министра или његове најближе сараднике.

ПКУ за полицијске службенике каже да одређени бенефити припадају само репрезентативним синдикатима, јер да није тако, чему би служила репрезентативност, али напрасно бенефити су се почели делити и не репрезентативним синдикатима, па се тако изгубио сваки смисао репрезентативности. Доделили сте некима господине министре Ви или Ваши сарадници нешто што им по закону не припада, а они су онда помислили да се свет врти око њих и да су најважнији у Министарству унутрашњих послова. Вратили су Вам видели сте и сами како.

Надам се господине министре да ћете у будуће поштовати институцију репрезентативности, а такође наредити Вашим сарадницима да то чине, јер их на то закон обавезује и да напокон сваком припадне оно што је закон прописао.

Држава Србија је једна од најбезбеднијих држава у свету, што значи да полиција у Србији изузетно добро обавља посао из чега произилази да је и полиција Србија једна од најбољих у свету.

Независни синдикат полиције наставља да се бави заштитом права радника МУП-а и у ту сврху је и основан, јер радници МУП-а су гарант безбедности свих грађана Републике Србије.

Политиком нека се баве политичари.

 НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Члан Председништва Веселин Николић

1723