Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Саопштење НСП СПФ 21 јул 2014

С А О П Ш Т Е Њ Е

Данас је одржан заједнички састанак Председништва и Извршног одбора НСП и представника КЦ и СГ са представницима Социјално полицијског фронта (Синдикат српске полиције, Независни полицијски синдикат Србије и Синдикат ватрогасаца Србије) где је поводом свега закључено да су основни циљеви запослених и даље угрожени.

SPF_logo_

Како је протеклих дана од стране једног синдиката донета одлука о штрајку, која тренутно није у складу са ставовима осталих чланица СПФ, али само по питању дана уласка у штрајк, са истим су усаглашени и договорено је да се још једном пружи шанса преговорима са послодавцем. Наредних пар недеља ће саме по себи донети одговор да ли ће преговори уродили плодом, а на основу свега тога донеће се одлука о даљем поступању.

Да се подсетимо, основни циљеви окупљања у СПФ су: 1. Очување једнократне новчане наконаде од 10.000,00 дин и њено уношење у зараду искључиво у нето износу; 2. Исплата заосталих дуговања запосленима; 3. Израда новог ПКУ, где напомињемо да је постојећи као такав минимум и полазна основа и 4. Хитна набавка униформе и опреме. Свакако неопходно је и да се под хитно укључимо у израду новог Закона о унутрашњим пословима, поготово у делу који се односи на заштиту запослених по питању права која проистичу из рада. Више пута до сада смо нудили решења која су по мери запослених и у складу са реформским курсом Владе, али усаглашавања ставова до сада није било што само по себи изазива велико незадовољство. Тешка ситуација у држави, нагле измене прописа који нас дотичу, а у чијим изменама нисмо учествовали, упућују нас на то да су изнуђена и да их само у непосредним преговорима са послодавцем можемо изменути и прилагодити потребама и захтевима запослених. У складу са тим захтевамо од министра да под хитно прими делегацију Независног синдиката полиције у циљу превазилажења тренутних и надолазећих проблема.

Председавајући Председништва НСП Велимир Лукић

PDF-dokument

1760