Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Саопштење - инцидент у Нишу

Репрезентативни Независни синдикат полиције (НСП) позива надлежне да што пре спроведу истрагу и утврде да ли је колега из Ниша заиста прекорачио службена овлашћења приликом привођења уредника "Јужних вести" Предрага Благојевића.

Истовремено, НСП позива грађане, новинарска удружења и политичке партије да се уздрже од тога да унапред осуђују и преурањено проглашавају кривим припадника полиције. novlogo11 - Начелник Полицијске управе у Нишу Срђан Грекуловић , наредио је спровођење  истраге и стога сматрамо да сви треба да сачекамо да надлежни органи испитају све појединости тог инцидента. Уколико кривица полицајца буде утврђена и доказана, он свакако треба да буде најстроже кажњен. Међутим, до тада, неприхватљиво је да се он унапред оглашава кривим само на основу  јавно изнетих оптужби, па макар оне долазиле и од новинара - каже Велимир Лукић, председавајући председништва НСП.

НСП наглашава да нема разлога да не верује уреднику "Јужних вести", као и да осуђује сваку врсту насиља, али да ипак коначну реч о свему што се догодило у ноћи између суботе и недеље треба да да тужилаштво, и то тек након детаљних провера околности догађаја.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Председавајући председништва Велимир Лукић
1712