Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

ДОПИС НЕЗАВИСНОМ СИНДИКАТУ ПОЛИЦИЈЕ

Независном синдикату полиције Преседавајућем преседништва синдика

Дана 02.08.2015.год Београд

Поштовани ја сам Никола Пејчић из Пирота представник већине бивших полицаја који захтевају да се врате у МУП. Након обављеног протесног скупа и пријема код државног секретара дана 30.07.2015 У МУП-у замољен сам да вам у име свих пренесем следеће.

Неизмерно смо захвални вашем синдикату на пружању помоћи у истеривању истине, правде и повратку у службу невино отпуштених полицајаца. Посебно вам захваљујемо што сте на скупу и пријему код државног секретара пружили несебичну помоћ на остварењу нашег пријема у службу. novlogo11 Веома жалимо и били смо затечени изјавом да није на снази и у примени споразум који сте потписали са тадашњим председником Владе и министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем који је сада подпреседник ове владе. Ово је по нама велико државно питање и велики ударац не само на вас као репрезентативне синдикате и нас као бивше раднике већ и на самог подпреседника владе Ивицу Дацица и коалициону владу.

Замољавамо вас да упитите један допис подпреседнику владе Ивици Дачићу и да га обавестите о наведеном као и остале државне органе како би се решило спорно питање јер по нама је ово велики неспоразум и дисконитет досадашње политике ове владе и овог министарства и да затражите и писмено дали остаје на снази потписани споразум о повратку бивших полицајаца у истом потписаном облику . Такође вас позивамо ако заиста остају при томе да споразум са Дачићем не важи да их позовете да потпишу суштински исти споразум о безусловном враћању свих бивших полициских службеника којима је радни однос престао због покретања кривичног поступка на предходна радна места на којима су радили у статусу ОСЛ или ОД на првом следећем радном састанку и да о свему обавестите јавност.

По нама ово је велики ударац и на синдикално деловање јер сутра могу једноставно да вам укину и колективни уговор који сте недавно потписали и било шта што им у датом тренутку не иде у прилог.

Такође вас замољавамо пошто нам је стављен ултиматум да сада морамо подносити нове молбе за пријем у службу као да се први пут примамо дали да их поднсимо и шта то сада значи дали је то повољно за нас или неповољно да нам дате упутства и писмено обавестите на емил: niki.itali@gmail.com и јавно објавите.

Такође ми смо спремни и да након овог једностраног раскида споразума ако ви процените да је добро уђемо у страјк глађу испред Владе Србије, скупштине или председника Србије и др. радикалне мере у оквиру закона на постизању истине и правде и поштовању договореног.

О свему наведеном очекујемо ваше јавно саопштење и став.

Дана 02.08.2015.год У име већине бивших припадника МУП-а

Пирот Никола Пејчић

1654