Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Саопштење

Поштовани чланови НСП КЦ Шабац

У светлу најновијих дешавања у којима се налазе полиијски службеници Министарства унутрашњих послова, пре свега обављајући полицијске послове без поговора и у складу са законским прописима, где у многим ситуацијама поступајући полицијски службеници ризикују животе и сопствено здравље и телесни интегритет, ми како једини репрезентативни сидикат не можемо а да не скренемо пажњу и укажемо надлежним институцијама да полицијски службеници свој интегритет стављају у службу државе и да за то не траже никакве посебне бенефиције нити додатне заслуге осим оних који им Устав и Закони признају. Ипак не можемо а да не приметимо да у неким ситуацијама које захтевају полиицјско поступање, то што су полицијски службеници, им понекада представља додатне отежавајуће околности приликом остваривања својих права и заштите.

Најновији догађај који се десио дана 12.01.2021. у Лешници где је приликом поступања полицијских службеника ПС Лозница дошло до повређивања поступајућег полицијског службеника од стране лица према ком су предузимане мере и радње у складу са законским прописима, ми као синдикална организација сматрамо да би надлежне институције требало да најстрожије предузимају и примењују законске прописе у којима се како оштећени појављују полицијски и други службеници МУП-а Р.Србије. Само на такав начин ће и деловати на неке будуће учиниоце и дати им до знања да сваки овакав акт представља и напад на саму државу. Као и до сада апелујемо на надлежне да све друштвене структуре морају деловати јединствено и синхронизовано како би животи и телесни интегритет полицијских службеника и других запослених у МУП-а био додатно и адеквтан начин заштићен од свих облика угоржавања без обзира на статус појединаца и група према којима се предузимају одговарајућа овлашћења.

Овом приликом полицијским службеницима ПС Лозница, као и свим другим колегама и колегиницама дајемо безрезервну подршку приликом предузимања својих законских овлашћења, а ми како једини репрезентативни синдикат у МУП-а ћемо увек и на сваком месту инсистрати да живот и телесни интегритет запослених не сме и нема алтернативу поготово ако су све мере и радње предузете на закону и у складу са законом.

Ваш НСП КЦ Шабац

7069