Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

САОПШТЕЊЕ 22.01.2016.године

Независни синдикат полиције најоштрије осуђује све чешће нападе појединих медија на припаднике полиције без основа и аргумената, а посебно последњи у низу када је када су поједини медији ставили на стуб срама саобраћајне полицајце искључиво на основу тврдњи Владимира Симџије, не дозволивши да истрага покаже шта се тачно догодило. novlogo11 „Иако је поступак по приговору у току, саобраћајним полицајцима је унапред пресуђено да су криви, да су бахати, да су злоупотребили униформу. Реч господина Симџије узета је здраво за готово, иако се управо за њега, на основу белешке полицајаца, може рећи да је покушао да избегне законом предвиђену санкцију бахатим понашањем и претњама упућеним полицијским службеницима да не знају кога он познаје и да ће бити кажњени“ истиче Велимир Лукић председавајући Председништва Независног синдиката полиције.

Лукић додаје да злоупотреба часних и поштених полицајаца који обављају свој посао у интересу свих грађана, посебно појачана након објављивање одлуке да ће се ове године одржати ванредни парламентарни избори.

„Апелујемо на медије да се изузму из прљавих политичких кампањи и да не провлаче по блату поштене и часне полицијаце који обављају свој посао. Саобраћајни полицајци у конкретном случају поступили су у складу са законом, јер је алкотест показао да господин Симџија има 1,44 промила алкохола у крви што је основ за трежњење и да нису тако поступили прекршили би закон. Здушна брига медија за некога ко је прекршио закон и напада на полицајце који су по њему поступали јасно говори да је у питању злонамерна замена теза. Занимљиво је да се господин Симџија два месеца после догађаја досетио да поднесе притужбу и одмах се огласи у медијима, иако је обавештен да је поступак по његовој пријави у току. Да му је стало до утврђивања истине сачекао би исход поступка , а не би брже боље потрчао да прогласи полицајце зликовцима“ наглашава Велимир Лукић.

Председавајући Председништва Независног синдиката полиције додаје да треба да оставимо надлежним органима да утврде све околности и чињенице, а полицајцима да раде свој посао, јер да није тако имали бисмо гомилу пијаних возача на улици који би се правдали да су попили пола чаше вина и били темпирана бомба на путевима.

Још једном позивамо медије да не наседају на јефтине и прљаве трикове политичких борби, да не каљају углед поштеним полицајцима који одговорно обављају свој посао, јер је заштита полиције од бахатих појединаца и у њиховом интересу.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Председавајући Председништва Велимир Лукић

1707