Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

С А О П Ш Т Е Њ Е oдбора за ВС

Дана 06.11.2015.године одржан је састанак у Сектору за ванредне ситуације МУП-аnovlogo11 Р.Србије. Од стране руководства Сектора за ванредне ситуације састанку су присуствовали: Начелник Сектора за ванредне ситуације г. Предраг Марић, помоћник начелника Сектора за ванредне ситуације г. Бојан Томић и правница г-ђа Дијана Шабовић, а од стране Независног синдиката полиције састанку је присуствовао Председавајући Председништва НСП Велимир Лукић и чланови Одбора за ванредне ситуације НСП Томић Малиша – председник Одбора за ВС, Јеремић Бојан – члан Одбора за ВС, Алексић Срђан – члан Одбора за ВС и Јовановић Саша – члан Одбора за ВС.

Тема састанка је била: Издвајање Сектора за ванредне ситуације из МУП у Дирекцију за управљање ризицима и ванредним ситуацијама. Добили смо уверавања да права и привилегије ватрогасаца спасилаца неће бити умањена издвајање Сектора за ванредне ситуације из МУП, мислећи се превасходно на висину личног дохотка и бенефицираног радног стажа. Такође је речено да нема говора о припајању Ватрогасних јединица локалној самоуправи у периоду не мањем од 10 година. Механизми очувања права радника биће дефинисани Предлогом Закона о смањењу ризика од елементарних непогода и управљању ванредним ситуацијама и правилницима чије се доношење очекује у наредном периоду.

Договорен је наредни састанак за 14 дана када ће Предлогом Закона о смањењу ризика од елементарних непогода и управљању ванредним ситуацијама добити свој коначни облик и ући у скупштинску процедуру.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Председник Одбора за ВС Малиша Томић

1726