Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ПРЕТЊА И НАПАД НА ПОЛИЦАЈЦА – ПРЕТЊА И НАПАД НА ДРЖАВУ

Независни синдикат полиције је дубоко разочаран одлуком судије за претходни поступак у Новом Саду, која је лицу Н.Е., особи која је више пута хапшена због различитих кривичних дела са елементима насиља, дана 05.03.2024. године у Основном суду у Новом Саду за кривично дело које му се ставља на терет из члана 323. став 3., у вези става 1. КЗРС, након само десет минута посвећености предмету уместо притвора до 30 дана одредила меру кућног притвора са наногицом. 

Припадници Министарства унутрашњих послова су и овог пута како у поступању према насилнику, тако и у вођењу самог поступка урадили све максимално професионално, тужилац је уз адекватно и необориво образложење захтевао одређивање притвора до 30 дана, али судији за претходни поступак је било довољно само неколико минута да одбије предлог тужиоца. Због чега се то десило? Којом правном, личном и етичком логиком се водила судија?

Независни синдикат полиције ће као и у свим ранијим ситуацијама са којима су се суочавале колеге, без велике медијске помпе, пружити правну, као и сваку другу врсту помоћи колегама који су наши дугогодишњи чланови, са којима је председник синдикалне групе у сталном контакту.

Независни синдикат полиције ће се поводом све учесталијих оваквих одлука судија када су у питању полицијски службеници обратити и министру правде, госпођи Маји Поповић, како би се преиспитале све учесталије овакве судске одлуке. Колегама поручујемо да у оваквим ситуацијама користе сва своја законом предвиђена овлашћења како би заштитили своју безбедност, као и безбедност свих грађана, а синдикат, као и Министарство унутрашњих послова ће увек стати иза својих запослених.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ

22