Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Председник ССП оптужио полицијске службенике да су лопови

Поједине синдикалне вође, судећи по изјавама које дају за медије, изгледа да су у потпуности сметнуле с ума да њихова улога није лична промоција, већ борба за бољи статус запослених и обезбеђење поштовања права која полицијским службеницима, као и свим другим грађанима, припадају по Уставу и законима државе Србије. Уместо тога, председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић данас је оптужио своје колеге - полицијске службенике, да су лопови и дилетанти који су државу коју треба да штите од криминала и корупције, покрали за силне милионе! spp-slider Остао је недоречен господин Видовић у данашњој изјави датој дневном листу "Наше новине", па смо с тога сви ускраћени за његов предлог решења овог проблема. Дакле, нисмо сазнали да ли душебризник који је одлучио да заштити државу од лопова, који су у овом случају његове колеге полицајци, сматра да би сврсисходно било да полицијски службеници убудуће искључиво пешке, или можда бициклом, путују на посао јер би тако мање коштали државу?

- Да би трошкове наплатио полицајац не доставља никакву карту. Прилаже изјаву у којој наводи одакле је путовао и колика је цена карте. Међу полицајцима постоје злоупотребе у вези с трошковима за превоз, изјавио је Глишво Видовић и оптужио полицијске службенике да право на надокнаду трошкова за долазак и одлазак са рада присвајају тако што, уместо да плате карту они кондуктере застрашују показивањем службене значке. ssp1-1ssp1-2 Председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић, тако је у скандалозној изјави, осим за лоповлук, полицијске слузбенике оптужио и за озбиљну злоупотребу службеног положаја. Никакве доказе, наравно, за овакве своје тврдње није изнео. Уколико их пак поседује, свакако, адреса није дневна штампа, већ Служба унутрашње контроле.

Међутим, уместо тога, тенденциозном изјавом, господин Видовић на стуб срама је ставио све полицијске службенике који су приморани да дневно прелазе велике раздаљине како би стигли до свог радног места.

Наравно, испустио је да објасни да се трошкови одласка и доласка на рад не обрачунавају паушално и "на часну реч", већ на основу цене месечне карте у градском и приградском превозу, која је основ обрачунске вредности. То значи, да полицијски службеник свакодневно на посао може да долази аутомобилом, али да то не значи да ће му МУП покрити трошкове потрошеног горива, већ ће му признати цену карте коју би платио да је долазио јавним превозом.

Из његове изјаве изводи се јасан закључак, да је мишљења да полицијским службеницима не треба исплаћивати накнаду ових трошкова, а захваљујући оптужбама које је изнео на рачун својих колега, бацио је љагу на све оне који су приморани да се возе било градским, приградским или међуградским превозом.

Нису нам јасни разлози из којих господин Глишо Видовић полицијским службеницима оспорава право, које имају као и сви други запослени у држави.

Изјаву из новина госпогина Видовића можете прочитати овде.

Независни синдикат полиције

1738