Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Почели преговори представника Министарства унутрашњих послова и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у вези спорног члана о пензионисању о чему смо вас обавестили претходних дана

Министарство унутрашњих послова обратило се Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одмах по добијању сазнања о различитом тумачењу и мишљењу о примени члана 79. Закона о пензијском и инвалидском осигурању, а који се, између осталог, односи и на висину пензија полицијских службеника који су то право остварили са испуњених 45 година стажа осигурања. Представници Министарства унутрашњих послова су након консултација са колегама из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања добили уверавања да ће се ускоро заузети коначни став и мишљење по овом питању, а очекује се, након изнетих примедби представника МУП-а, позитивно решавање овог проблема.

Министарство унутрашњих послова ће о свему благовремено обавестити запослене, како би имали сазнања о својим правима за одлазак у пензију по основу услова 45 година стажа осигурања.

1775