Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Одржана Скупштина Независног синдиката полиције

Земун 27.02.2016.

minis 2

Данас је у хотелу Гранд Херц у Земуну одржана годишња Скупштина Независног синдиката полиције на којој су усвојени извештаји о раду као и финансијски извештај за претходну годину. Осим бројних делегата скуп је својом посетом увеличао и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Председавајући председништва НСП Велимир Лукић се на почетку излагања осврнуо на активности синдиката истакавши допринос НСП у изменама Закона о полицији, изради Посебног колективног уговора а посебно је указао на чињеницу да је потписивањем анекса полицијским службеницима омогућено коришћење свих повољности  из ПКУ за државне органе. Поред наведених активности исплаћена су сва вишегодишња дуговања подељене су нове униформе.

Након завршетка формалног дела Скупштине присутнима се обратио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић где је поред осталог рекао да ће Влада РС уложити напор да се  у наредном периоду повећају зараде запосленима у министарству.

Министар је истакао  да запослени који раде у отежаним условима  могу очекивати увећање накнаде на 1.800,00 динара.

Према речима Стефановића кабинет интезивно ради на набавци квалитетније опреме за полицију, као и обезбеђивање адекватних објеката за смештај и рад полицијских службеника и реновирање постојећих објеката.

1659