Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Одржан састанак Одбора за граничну полицију НСП и Управе граничне полиције

Дана 09.11.2016.године у просторијама МУП-а Р.Србије у УГП Нови Београд, зграда СИВ 1, у времену од 09,00 до 10,15 часова, одржан је радни састанак представника НСП Одбора за  граничну полицију, који су сачињавали предсeдавајући Председништва НСП Велимир Лукић, председник Одбора за граничну полицију Николић Игор и чланови одбора Вујиновић Горан, Ранђеловић Жарко и Поповић Горан, а од стране УГП: Начелник УГП Генерал Миленко Божовић, Начелник одељења за границу Радиша Ристовић, помоћник начелника УГП Кујовић Небојша, Ђикановић Владимир и Љубoјевић Предраг за Законитост у раду испред УГП . logo25 У уводном делу начелник УГП поздравио је присутне и изразио спремност за решавање свих проблема и сарадњу са НСП.

Након изјава и обраћања приступило се раду по тачкама дневног реда, а које су појединачно изнели председник и чланови Одбора за границу НСП.

Прво је изнесено да је проблем око смањења са досадашњих 21 дан на 15 дана одласка на терен због лоших временских услова, где се Начелник управе сложио да се реализује у наредном периоду, осим полицијских службеника који раде са Међународним полицијским снагама.

Указан је проблем око недостатка возила у станицама граничних полиција где ће у наредном периоду бити достављена возила из донација за РЦ према Бугарској и РЦ према Македонији, а затим ће се возила проследити у станице којима су најпотребнија. Генерал је истакао да ће стићи четири возила марке Дачија, донација Р. Немачке.

Изнет је проблем око потребе за обуку полицијских службеника за вршење ПД прегледа, где ће се сагледати реална потреба на терену и организовати обука истог у наредном периоду.

Проблем око ГП Ваган биће решен тако што ће ГП Ваган бити измештен у ГП Устибар, ради лакшег функционисања и обављања редовних послова.

Ради лакшег и бољег функционисања станица граничних полиција, у наредном периоду где постоје услови спојиће се дежурне службе КПДГ и ОБДГ, а самим тим добиће се више полицијских службеника који ће послове обављати на терену.

Да ли се оквирно зна шта ће бити са новом систематизацијом УГП, где смо добили одговор да ће бити у првој половини 2017.године, као и да се по новој систематизацији не укида мобилна јединица.

Истакнут је проблем у вези са ВДР читачима докумената на неким ГП, у вези са подношењем кривичних и дисциплинских пријава као последица непоузданости у раду ВДР читача. Од стране Начелника УГП пренето је да се сваки појединачни случај шаље и проверава у ИТС-у где се они након провера изјашњавају о сваком појединачном случају, да ли је правилно коришћен.

Постављено је питање са ефикасношћу примопредаја смена, а у вези са временом потребним за исту, где је од стране Начелника УГП пренето да се СГП на које се наведено односи контактирају руководиоци организационих јединица из разлога реалног потребног времена за вршење примопредаје смене.

Постављено је питање у вези са лошим стањем опасача односно, футрола за службено оружје за полицијске службенике који исте нису заменили. Од стране Начелника УГП пренето је да су исти препознали проблем и да ће исте покушати да реше у наредном периоду.

У вези са постављеним питањем око исхране у Прешеву за раднике УГП, да се иста разликује са исхраном полицијских службеника из ПУ, од стране Начелника пренето је да ће исто бити решено.

У вези са апелом полицијских службеника у СГП да им се доделе средства за рад, односно УВ лампе, батерије, лупе, опасачи, као и неопходни тонери за штампаче, од стране Начелника УГП руководиоцу организационе јединице биће наложено да изађе са потребама за наведеним како би исто било решено.

Сви полицијски службеници који обављају послове за рад са мигрантима а нису обухваћени са одлуком Министра, биће предложени од стране Командира СГП за увећање коефицијента плате.

Што се тиче возила за Тутин, биће решена у наредном периоду.

Председник Одбора за граничну полицију Николић Игор

1724