Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Одржан састанак НСП и новосадске Жандармерије

Данас се у Новом Саду одржао састанак у просторијама одреда Жандармерије на коме су са једне стране присуствовали припадници ове јединице предвођени командантом одреда Веселином Миличковићем а са друге стране петочлану делегацију нашег синдиката предводио је председавајући председништва Велимир Лукић, који је иначе и сам био припадник овог Одреда до 2008. године.

велико интересовање је владало за данашњи састанак

Миличковић и Лукић су позвали запослене да без устручавања причају о свему што су они искористили, тако да се разговарало о разним па и о оним тежим темама. Лукић је у двочасовном говору представио резултате рада Независног синдиката полиције у последње три године и том приликом се дотакао апсолутно сваке теме. Било је речи од Закона о полицији и његовој (не)примени у пракси па до недавно прихваћене иницијативе НСП-а по којој ће се време проведено у путу убудуће урачунавати у редовно радно време. Лукић је на крају напоменуо да ће Независни синдикат полиције ускоро са послодавцем имати за тему евидентирање приправности приликом извршења задатка на терену. Председавајући Лукић нам се данас јавио истакавши да је врло задовољан састанком и да је договорено да се овакви сусрети убудуће чешће одржавају чиме ће се постићи боље разумевање и лакше решавање проблема. Представницима синдиката су драгоцени овакви састанци и повратне информације из прве руке, што се каже са терена, јер ће то значајно допринети каснијој комуникацији са послодавцем и решавању осим главних и оних специфичних питања која су евентуално запостављена истакао је Лукић. Пример је можда и недавно усвојен предлог новосадског и београдског одреда Жандармерије по коме је било потребно да се изврши премештај колега које раде на пословима са мигрантима из Речке у Неготин рекао је даље Лукић.

представници Независног синдиката полиције

Лукић је напоменуо да је врло задовољан сарадњом са командантом Миличковићем који је показао добру вољу за решавање проблема запослених а који је иначе и члан Независног синдиката полиције.

Одбор за медије и маркетинг

1709