Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Одржан радни састанак НСП са представницима СВС Р.Србије

Дана 06.04.2021. године са почетком у 11,00 часова у згради Сектора за ванредне ситуације одржан је састанак представника СВС-а и представника јединог репрезентативног синдиката, Независног синдиката полиције.


Састанку су присуствовали в.д. Начелник СВС Лука Чаушић, заменик начелника СВС Бобан Стефановић, Начелник Управе ВСЈ и цивилну заштиту Горан Николић, координатор Бранко Јаснић, а испред Независног синдиката полиције Председавајући Председништва Велимир Лукић, председник Извршног одбора Мирослав Савић, члан Извршног одбора Срђан Алексић и председник Надзорног одбора Горан Лазић.

Састанак је отворио Помоћник министра Лука Чаушић, поздравио присутне и рекао да је ово један од састанака којим ће се наставити дијалог између Сектора за ванредне ситуације МУП-а Р.Србије и представника јединог репрезентативног синдиката, у циљу побољшања услова рада припадника СВС у решавању свих проблема, евентуалних неправилности у раду, како би се исти решавали у што краћем року. Истакао је изузетну сарадњу у претходном периоду са НСП и да очекује да иста буде настављена. Лукић је рекао да се НСП залаже за дијалог и да ће наставити  да штити запослене и да ће за све неправилности које буду уочене на терену тражити брзо и адекватно решавање.

-На самом почетку састанка, изнете су неправилности  у вези награђивања припадника ВСЈ и осталих запослених. Од присутних смо добили уверење да ће сваки припадник који се залагао на интервенцији, бити адекватно стимулисан.

-Када ће бити зановљена радна обућа за ватрогасце спасиоце, јер су у задњих 5-6 година добијали неквалитетну обућу? Од странев.д. Начелника СВС Луке Чаушића упознати смо да ће се убудуће радити на набавци адекватне обуће и да се ради на томе да се убрза набавка истих за све припаднике ВСЈ.

-Да ли ће се вратити стара звања командира одељења и командира вода која су новом систематизацијом преквалификована у вође и да ли ће бити коригован њихов коефицијенат? Наведено питање ће бити решено у току наредног периода и да је наведени проблем препознат, као и да ће бити послат акт према људским ресурсима да се наведени проблем реши.

-Када ће бити спроведена набавка нових интервентних униформи за приправнике? Национални тренинг центар није  обезбедио интервентне униформе за наведену категорију припадника, тако да се ради на превазилажењу насталог проблема и да опремање пређе у надлежност самог сектора.

-Када се очекује адаптација, тј. реновирање ватрогасних станица? Од стране в.д. Начелника СВС Луке Чаушића је речено да ће у 2021.години бити реновирано, тј. адаптирано укупно 29 ватрогасних станица (Бор, Лесковац, Јагодина,Смедерево и итд), и да се са капиталном инвестицијом започиње изградњом новог ватрогасног дома, односно станице на Новом Београду.

-Изнет проблем категоризација ВСЈ Зрењанин. Начелник Горан Николић је изјавио да ће извршити поновну проверу услова категоризације за наведени Батаљон.

-Питање приправности ВСЈ на територији Србији. Наведени проблем ће се решавати у свакој јединици понаособ и да се СВС-у доставе подаци о евентуалном непримењивању или злоупотребама које се тичу непоштовања ПКУ.

-Статус инспектора превентиве, цивилне заштите и ризика. Препознат је њихов проблем и у наредном периду ће се покушати решити њихов статус кроз Закон о полицији. Обавештени смо да ће у наредном периоду бити примљено 50 инспектора превентиве, цивилне заштите и ризика на територији Р.Србије, 27 у првом конкурсу  а 23 сукцесивно.

На крају састанка, в.д. Начелник СВС Лука Чаушић нас је обавестио, да ће у току овог месеца бити расписан конкурс за пријем 300 припадника ВСЈ за територију Р.Србије.

Састанак је завршен у 13,00 часова.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
Председник Извршног одбора
Мирослав Савић

3700