Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Одговор СПФ на министрове претње

Одговор СПФ на изјаву министра унутрашњих послова господина др Небојше СтефановићаSPF_logo_

Социјално полицијски фронт у нади да ће водећи социјални дијалог са министром пронаћи најбоља решења за проблеме који прате раднике МУП-а упутио је допис кабинету министра за хитан састанак са тражећи одговоре на следећа питања:

l. даља судбина исплате 10000 динара свим запосленим

2. најављено смањивање плата за 1О посто свим запосленим З. почетак рада на изради новог ПКУ4. новчана потраживања запосленик где напомињемо да се радницима МУП-а дугује за 8 месеци новчана надокнада за долазак и одлазак са рада

5. добијање униформи и опрема запослених.

Надајући се позиву министра на састанак и припремајући се за њега добили смо одговор министра у виду помпезне изјаве да је допис СПФ протумачен као удар на државу, као озбиљну претњу држави.Не можемо прихватити изјаву министра да неко од нас жели изазвати хаотично стање у МУП-у у тренутку када се у МУП-у врше корените промене јер ми смо ти који ћемо министру пружити максималну подршку у коренитим промена које су у интересудржаве и МУП-а. Синдикати се не мешају у кадровску политику МУП-а јер то није наш посао. Не видимо како се изазива хаотично стање тиме што тражимо одговоре шта ће бити са оним што годинама добијамо и што нам по закону припада и не видимо какве везе има наш захтев за састанак са коренитим променама у МУП-у.Најмање што можемо прихватити је изјава министра да смо овакав покушај видели пре 12 година што алудира, сви знамо на шта, ако нас повезују са таквима и говоре да смо озбиљна претља држави онда је то заиста неумесна изјава. Сви добро знамо ко прети држави, то су терористи а ми то свакако нисмо, ми смо исти они полицајци које је и сам министра хвалио пре 30 дана јер смо у катастрофи која је задесила Србију поднели као и увек највећи терет као и уосталом у задњих 24 године.Подсетићу господина министра да вести и штампу гледају и читају наше породице, комшије, рођаци и пријатељи. Како ћeтe њима објаснити, њима који нас добро знају ко смо и шта смо, да смо сада одједном слични терористима. То вам сигурно неће нико поверовати.Кажете да највећи број полицајаца не жели да уруши државни систем а ја вам кажем да ни један полицајац на челу са нама то не жели јер ми тај систем бранимо, то нам је посао и од њега живимо. Нисмо ми интересна ни криминална група како наводите, ми смо само полицајци који бране државу и грађане у свакој ситуацији али и своја права а све у законском оквиру. Овим нашим одговором ми се не правдамо јер немамо за шта.Наши чланови знају да ми нисмо ни интересна ни криминална организација вeћ синдикална организација која се бори искључиво за права радника МУП-а. Ако о нама говорите да смо можда века криминална организација, да ли се питате да ли тиме не уносите немир међу грађане јер како ћe они схватити ту поруку да су они који треба да их штите заправо претња за државу.

Сви знају, па и ви сте недавно рекли да полиција ради искључиво у интересу грађана и у складу са законом, а то знамо и ми као што знамо да ћемо поступати у складу са синдикалним начином борбе. Ми немамо никакве скривене намере већ су наше намере јасне и часне. Одбрана интереса свих запослених у МУП-у и још једном напомињемо све у оквиру законских прописа.Желимо само да напоменемо да свакодневно од наших чланова добијамо питања у везинаведених питања за која смо тражили одговоре од вас и то ни мање ни више свако од нас добије по 1ОО позива дневно и зато желимо знати праву истину о том како би је пренели члановима. Наше колеге се интересују за то јер се прибојавају да ћe остати без неких од наведених средстава која су итекако заслужили.

Још једна веома битна ствар коју желимо да напоменемо, мањина коју је господин министар поменуо а вероватно је мислио на руководство СПФ је легално демократски од стране 30000 чланова да заступа интересе истих.

Ви сте господине министре легално изабрани од стране народа да обављате овако важан посао и ми то као грађани апсолутно поштујемо али исто тражимо од вас јер и ми смо легално изабрани. Од вас и даље у име свих Запослених у МУП-у тражимо разумевање и одговоре на егзистенцијална питања, не занима нас ни политика ни међусобне борбе у врху, већ само оно што је наш посао а то је права радника МУП-а. Полицајци раде поштено свој посао што су показале и поплаве али исто тако желимо за свој рад да имамо и поштену зараду од које можемо поштено да живимо.И даље верујемо да ћемо заједничким снагама и социјалним дијалогом решити све проблеме запослених у МУП-у.СОЦИЈАЛНО ПОЛИЦИЈСКИ ФРОНТПРЕДСЕДАВАЈУЋИ ВЕСЕЛИН НИКОЛИЋ

PDF-dokument

1760