Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ОДГОВОР МУП-a НЕЗАВИСНОМ ПОЛИЦИЈСКОМ СИНДИКАТУ СРБИЈЕ

Свакодневно оглашавање појединих полицијских синдиката, који неосновано и без аргумената критикују све потезе Министарства унуштрашњих послова, и оне који су у интересу запослених попут исплате дуговања за превоз, основано наводи на питање шта то заиста смета синдикалним вођама. policija-1337251935-163134 Руководство Независног полицијског синдиката Србије ниподаштава напоре које МУП чини како би се запосленима у Министарству исплатила дуговања која су се гомилала у претходном периоду.

Чија то права заступају синдикалне вође, ако извргавају руглу потезе којима се решавају дуговања према радницима, а борба за права радника су у бити деловања синдиката. Нису се бавили запосленима и њиховим правима, све док су њихови лични апетити били задовољавани и ситни интереси испуњавани. Нису били тако громогласни када су полицајци били без униформи, када им нису ислаћивана дуговања за превоз, када полицијски службеници у Копненој зони безбедности нису имали адекватну опрему и оклопна возила.

Да ли синдикалним вођама смета увођење реда и каријерног напредовања у полицији, борба против корупције и реформе?

Од доласка на функцију, министар унутрашњих послова др Небојша Стефановића решава проблеме који су се гомилали у претходном периоду и сваком поштеном и одговорном полицајцу јасно је да нешто што је годинама уназад било под тепихом, не може бити решено преко ноћи.

Обећали смо нове униформе полицијским службеницима и оне су подељене. Започели смо са исплатом дела заосталих дуговања на име накнаде за превоз запосленима и до краја године измирићемо све обавезе по том основу, а оне су износиле око две милијарде динара.

Извор: www.mup.gov.rs

1727