Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Одбор за саобраћај: Ускоро састанак са Управом саобраћајне полиције а једна од тема биће ПОЛИЦАЈЦИ-МОТОЦИКЛИСТИ

Представници МУП Р.Србије Управе саобраћајне полиције, инструкторски тим на челу са главним полицијским саветником Срђаном Матуновићем у сарадњи са Сектором за људске ресурсе, Одељењем за стручно образовање и обуку, већ више од месец дана успешно реализују специјалистичку обуку-кондиционирање саобраћајних полицајаца – мотоциклиста који ће 2018. године обављати тежишне задатке у оквиру рада саобраћајне полиције на подручју Р. Србије. Наши мотоциклисти који су са успехом завршили поменуте обуке, најбоље знају да су обуку реализовали са много труда, рада и залагања без пароле ''лако ћемо'', јер је систем селекције изузетно ригорозан али правичан. Специјалистичке обуке су реализовани по систему теоретске и практичне обуке, са завршним полагањем на тест полигону. Свакао оно што нас радује је и најава отпочињања нове својеврсне обуке, а то је Виши ниво специјалистичке обуке управљања службеним мотоциклима, на којој ће се радити обука полицијских службеника за рад са мотоциклима у најсложеним полицијским задацима и акцијама, на чему пружамо максималну подршку за сповођење истих. Кроз систем обуке у претходном периоду прошло је много наших колега-активиста синдиката који су лично имали прилике да се увере у претходне наводе. Свакако наше колеге - мотоциклисте много тога тишти али се никада до сада нису оглашавали, а понајмање јадиковали, те осећамо потребу да лично изнесемо те проблеме и да се као синдикат активно укључимо у решавање истих: - да ли ће у новом предлогу систематизације бити решен дугогодишњи проблем каталошког радног места саобраћајни полицајац-мотоциклиста, којим би се коначно решио њихов правни статус, зарад права на увећање личног дохотка. Сматрамо да колеге то заслужују, не само због ризика који носи њихово учешћа у саобраћају као мотоциклиста (један од најрањивијих категорија учесника са великим степеном изложености учешћа у саобраћајним незгодама) већ и због константне изложености атмосферским условима (високе температуре, ниске температуре, киша, ветар јако сунце) и низа  професионалних повреда и обољења које носи ово прелепо али високо ризично занимање; - да ли ће на почетку ове мото сезоне кабинет министра смоћи снаге и по хитном поступку решити дугогодишњи проблем набавке заштитне опреме за возаче мотоцикла (нове заштитне кациге јер су старе већ дотрајале и изашле из рока прописане употребе, нове заштитне комбинезоне јер су стари већ дотрајали и изашли из рока прописане употребе или нажалост се носе комбинезони које су колеге сами шили али који са аспекта безбедности незадовољавају ниједан критеријум, заштитне рукавице, појасеве и мото чизме); - да ли ће Управа саобраћајне полиције организовати састанак са начелницима ОСП у седиштима Подручних полицијских управа на коме ће се дати јасне смернице:
  • да се изврши додатна контрола техничке исправности мотоцикала и да се по потреби исти упуте на детаљне сервисно-технике провере и поправку;
  • да се свим начелницима ОСП у седиштима Подручних полицијских управа доставе налози за максималан степен искоришћености мотоцикала и возача мотоцикала, а не да долазимо у ситуације да нам високо обучени и стручно оспособљени полицијски службеници-мотоциклисти, обављају неке пратеће послове по саобраћају.
Не можемо а да не похвалимо досадашње залагање, разумевање, жељу и вољу за решавањем проблема од стране кабинета министра као и скорашњу  набавку и поделу 20 патролних мотоцикла за потребе Управе саобраћајне полиције. Као синдикална организација давали смо и увек ћемо дати апсолутну подршку на константном обнављању возног парка, тј. набавци нових патролних и специјализованих  мотоцикала, а жеља нам је да крајњи корисници буду Одељења саобраћајне полиције, Саобраћајне и полицијске испоставе у оквиру Подручних Полицијских управа. Колегама мотоциклистима желимо срећну, успешну и безбедну сезону рада !!!

Независни синдикат полиције Одбор саобраћајне полиције

1711