Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ОБАВЕШТЕЊЕ 29.12.2015.године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ НСП И ОСТАЛЕ ЗАПОСЛЕНЕ У МУП

Поштовани,

Обавештавамо вас да је дана 29.12.2015.године Комисија за анализу решења за премештаје на радна места анализе ризика формирана од стране министра унутрашњих послова Решењем број 13652/15 од 18.12.2015.године завршила са радом.

Комисија је поступала по предлозима Независног синдиката полиције, Полицијског синдиката Србије, пристиглих предлога појединаца и руководилаца Организационих јединица МУП. novlogo11 У свом раду Комисија је обрадила 696 предмета и исти су решени по следећим категоријама:

1 - 403

2 - 181

3 –112

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ:

 

1 – списак једногласних предлога за запослене које треба изоставити из даљег поступка рационализације.

2 – списка запослених за које су и синдикати и руководиоци остали при својим предлозима у смислу наставка или обуставе поступка рационализације.

3 – списак једногласних предлога за запослене за које треба наставити даљи поступак рационализације.

Истичемо, да је рад Комисије био на изузетно високом нивоу, да су сви чланови Комисије раду приступили крајње одговорно и да је сваки предмет разматран крајње професионално. Једно је сигурно, а то је, да нас је проблем око рационализације запослених ујединио на добробит запослених о чијим предметима се разматрало.

Запослени чији предмети нису разматрани на Комисији, биће разматрани у редовном поступку на Жалбеној Комисији Владе Р.Србије.

Захваљујемо се колегама из ПСС на коректној сарадњи као и члановима Комисије МУП-а са којима смо учествовали у раду.

Сви запослени који су заинтересовани за свој статус, могу да се обрате централи Независног синдиката полиције где ће им бити саопштено у којој су категорији на списку Комисије.

Надамо се, да оваквим поводом Комисија више неће бити формирана и да до нових рационализација неће доћи.

Поштоване колеге,

Испред Независног синдиката полиције, као чланови Комисије, сматрамо да смо постигли максимум у броју запослених који су изостављени од даље рационализације.

Овом приликом, не желимо да лицитирамо чији је успех већи у бројци од 403 скинутих са списка, већ поново напомињемо да је то заједнички успех свих чланова  Комисије.

Свима вама, који сте остали на списку за рационализацију, Независни синдикат полиције ће наставити да пружа сву потребну правну помоћ, у нади да ћемо многе од вас успети у другим поступцима да вратимо на посао.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Члан Председништва Срђан Јовановић

1809