Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

НСП поново члан савета европских синдиката полиције ЦЕСП

Делегација Независног синдиката полиције, председавајући Председништва Дејан Стоиљковић и чланови Председништва Ненад Цветковић и Југослав Роглић представљају наш синдикат на Европском Конгресу синдиката полиције Европе "ЦЕСП" који се одржава у Риму од 15.05. до 18. 05.2023. у организацији председника синдиката полиције Италије, господина Массима Денариера.

Још пре пар МЕСЕЦИ, након сазнања да је "такозвани синдикат такозване косовске полиције" аплицирао за чланство у овој европској организацији, Независни синдикат полиције није седео скрштених руку, већ је поднео захтев за чланство у ову организацију, која као невладина организација има активно учешће у раду невладиних организација у Савету Европе па и самој Парламентарној скупштини савета Европе у области унутрашњих послова у Бриселу.
Током излагања представника нашег синдиката све делагације европских синдиката полиције упознате су да сходно Статуту ЦЕСП-а горе цитирани такозвани синдикат и сама лажно, не признато такозвано Косово, није члан Савета Европе и да самим тим не може бити члан ове европске организације, која својим Статутом јасно дефинише да чланови ЦЕСП-а могу бити само полицијски синдикати из држава које су чланице Савета Европе. Приликом гласања наш предлог је усвојен, тако да "такозвани синдикат полиције Косова, није примљен као пуноправан члан ЦЕСП-а.

Руководећи се државном политиком председника Републике и Владе Р. Србије, успели смо да правним аргументима упознамо све колеге синдикалце из Европе, да би пријемом у пуноправно чланство са правом гласа, дошло до тешког кршења Статута ове европске полицијске организације, те је један од повода одласка наше делагације био и овај.
Након предлога да Независни синдикат полиције Р. Србије буде пуноправан члан ЦЕСП-а, представници полицијских синдиката Европе једногласно су прихватили, тако да је НСП од 16.05.2023. године раме уз раме равноправан са свим колегама из Европе.

Такође желимо да нагласимо да дана 09.05.2023. године НСП није се одазвао позиву Бугарског синдиката полиције на оснивачкој Скупштини синдиката полиције Балкана у Софији, где је био позван и "такозвани синдикат полиције косова", чиме смо у потпуности као једини репрезентативни синдикат следили државну политику Р. Србије.

Пријемом НСП-а у ЦЕСП сматрамо да ћемо пре свега нашим члановима и свим запосленима успети да обезбедимо права и услове рада, које имају колеге у Европи, али и нашем Министарству, нашој држави Србији пружити максималну помоћ нарочито у поглављима у области унутрашњих послова, који су постављени испред нас као кандидату за улазак у Европској унији.

У даљем излагању, наша делагација је све представнике полицијских синдиката Европе упознала са каквим правним насиљем претходног руководстава министарства смо били суочени чији је циљ засигурно био разбијање јединог репрезентативног синдиката у МУП-у потпомогнут руководствима неколико координационих центара, пре свега КЦ Шабац и Ниш, који преко лажног сајта доводе у заблуду све чланове и запослене у нашем Министарству изношењем нетачних чињеница које овом приликом демантујемо.

Ускоро ће нашу земљу, на наш позив посетити председник ЦЕСП-а господин Рикардо Валадас са сарадницима када ће званично бити упознат о нашем раду, организацији и проблемима са којима се суочавају запослени у МУП-у.

Ускоро опширније...

С поштовањем
ВАШ НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ

15