Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

НСП: БЛАГЕ КАЗНЕ ЗА НАПАДЕ НА ПОЛИЦИЈУ

Репрезентативни Независни синдикат полиције осудио је одлуку, којом је смањена казна са 10,5 на седам година затвора Милораду Стевовићу који је возећи без дозволе, неприлагођеном брзином усмртио саобраћајног полицајца.

znacka-ministarstvo-velika


У саопштењу НСП се подсећа да је Стевовић у мају 2008. године на Старом обреновачком путу, возећи аутомобил без дозволе, неприлагођеном брзином, усмртио полицајца Александра Оташевића који је био на службеној дужности и покушавао да заустави возило за чијим воланом је био осуђени Стевовић.

НСП је подсетио да је Стевовић, уместо да успори и стане, наставио да вози и пошто је ударио и тешко повредио полицајца, који је неколико дана касније преминуо.

Синдикат је оценио да се оваквим пресудама не шаље добра порука и да се стиче утисак да нападачи на полицајце могу да прођу готово некажњено.

"Без намере да се мешамо у рад судова, који су независни орган власти, желимо да у име свих припадника Независног синдиката полиције, који броји преко 25.000 чланова изразимо велико незадовољство због све учесталије праксе судова да благо кажњавају нападе и убиства полицајаца", поручио је тај синдикат полиције.

НСП још једном је апеловао на судове да престану са политиком изрицања благих казни извршиоцима оваквих и сличних кривичних дела.

"Неразумљиво је због чега је суд проценио да гажење полицајца при пуној брзини, није убиство", наведено је у писаној изјави председавајућег председништва НСП Велимира Лукића.

Пресудом Вишег суда у Београду од 12. марта 2013. године Милорад Стевановиц је због извршења кривицног дела тешко дело против безбедности јавног саобрацаја и кривицног дела непружања помоћи осуђен на јединствену казну затвора у трајању од 10 година и 6 месеци, али је Апелациони суд ту казну смањио на седам година затвора.

Извор: Актер

1765