Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ОСУДИО УБИСТВО ЖАНДАРМА

Независни синдикат полиције најоштије је осудио убиство припадника Жандармерије из краљевачког одреда Стевана Синђелића (30) које се догодило ноћас у близини Мердара

tumbnsp

Оружани напад на припаднике Жандармерије догодио се око три сата када је више непознатих особа, највероватније албанске националности, пуцало припаднике МУП-а Србије који су обезбеђивали место увиђаја на ком су јуче затечене шумокрадице, наводи се у саоспстењу НСП.

Колега Синђелић рањен је у главу, а повредама је подлегао ноћас на Војно медицинској академији.

"Породици покојног колеге изражавамо најискреније саучешће и надамо се да ће држава Србија уложити све напоре да у што краћем року идентификује и ухапси починице овог гнусног злочина", рекао је председник НСП Велимир Лукић.

МУП је раније саопштио да се за оружани напад на припаднике Жандармерије сумњиче особе које су јуче бесправно секле шуму у реону села Орловац. 

Приликом предузимања полицијских овлашћења, више особа је отворило ватру на полицајце, након чега је дошло до размене ватре у којој је један Албанац повређен, док међу полицајцима није било рањених.

Шумокрадице су се јутрос вратиле на исто место како би узеле оружје, технику и предмете које су за собом оставиле након јучерашњег инцидента.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић наредио је да се у тај део Копнене зоне пошаљу снажне полицијске снаге које ће заштити животе припадника полиције, локалног становништва и виталне интересе земље.

Према његовим речима, Србија неће толерисати териростичке нападе на својој територији и полиција ће најоштрије одговарати на сваки напад.

Извор: Актер

1721