Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Напокон се укида награђивање од 20%?

Београд, 30.11.2014. године

          Независни синдикат полиције дошао је до незваничних информација да се награђивање запослених у МУП-у од 20% напокон укида! Од наредног месеца више неће бити ниједног запосленог са поменутим увећањем а претпостављамо да је то део мера штедње које је Влада увела. Годинама уназад у великој већини случајева увећања су примали само привилеговани по разним основама само не због оног због чега је такав систем награђивања првобитно и смишљен, због рада. Било је ту свакојаких повода по рођачкој, ортачкој линији па је тако било чак и награда за шпијунажу! Седи човек са колегама, пијуцка кафицу, покрене одређену тему и онда само бележи, ко шта говори, ко шта ради или не, када долази, одлази…И цап 20%! Тужно али истинито. novlogo Иначе у прилог тврдњи да су се награде делиле само за затворен круг људи и то и до 10 пута годишње (!) иду и бројна сведочења наших чланова да се на свако питање о увиду у списак награђених завршавало виком и застрашивањем од стране доброг дела начелника! Невероватно је колико су појединци приватизовали МУП и дозволили себи толику слободу да раде шта и како хоће. Као да деле свој новац а не новац свих грађана па да се тајна и такве реакције и разумеју.

       Независни синдикат полиције годинама је покушавао да реши најпре транспарентност награђивања и истини за вољу у пар наврата су из кабинета слали депеше у којима се од начелника тражило да се листе ставе на увид запосленима. Ипак никакве вајде од тога није било. Зато поздрављамо овај потез министра који ће бар донекле допринети праведнијем систему иако је намера штедња а не правда, иако је питање да ли би се то десило да има довољно пара у држави, ипак, дај шта даш. Међутим, морамо напоменути да је то као и много шта друго на чему се може уштедети требало урадити пре смањења плата па тек онда размотрити да ли је неопходно смањити и зараде. И даље службена кола ака ко стигне, и даље огромне паре одлазе на судске спорове, и даље…има још много тога. Сви ти случајеви се решавају споро или никако али се зато смањивање зарада решило експресно!?

           Ми ћемо у наредном периоду писати и о тим темама у којима ћете видети оно што уствари и сами знате, оно што је одавно јавна тајна, а то је да је као и државу генерално, МУП черупао и черупа ко стигне!

Независни синдикат полиције

Одбор за медије

1732