Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

НАЈАВА НОВОГ ПОВЕЋАЊА ПЛАТА МИНИСТРА БРАТИСЛАВА ГАШИЋА ПРИЛИКОМ ОБИЛАСКА ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА У КОПНЕНОЈ ЗОНИ БЕЗБЕДНОСТИ

Дана 24.03.2024. године од стране министра унутрашњих послова господина Братислава Гашића и генерала полиције Дејана Луковића извршен је обилазак полицијских службеника који су ангажовани на извршавању најсложенијих безбедносних задатака у Kопненој зони безбедности на сталном положају Горња Требиња. Том приликом министар је присуствовао заједничком ручку са ангажованим полицијским службеницима, који су му презентовали проблеме у раду са којима се свакодневно сусрећу.

Министар је приликом обиласка навео да је у току године предвиђено линеарно увећање плате и то два пута по 10%, као и усвајање новог Закона о унутрашњим послова којим ће тренутна накнада за отежане услове рада бити знатно повећана кроз "теренски додатак", побољшање услова рада и боравка на терену набавком нових смештајних објеката контејнерског типа, набавка и испорука 150 нових теренских возила и 1000 патролних возила за секторске полицајце, набавка "дронова" за подручје Копнене зоне безбедности и што је најбитније курсеви за пријем нових полицијских службеника којих ће бити 2 пута годишње, са померањем старосне границе на 28 година, јер је огроман проблем и велико оптерећење радом свих полицијских службеника због мањка млађих извршилаца на терену.

Морамо да истакнемо да је као радно ангажован био присутан и члан Председништва НСП, Југослав Роглић. Оно што највише улива поверење код запослених је да је по налогу министра већ данас, 25.03.2024. године по хитном поступку кренула реализација израде нових објеката контејнерског типа која ће бити урађена уз консултацију колега који највише бораве на терену и који најбоље могу дати предлоге за лакши и бољи боравак на терену.

1249