Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Министар Вулин: Поносан сам на припаднике МУП-а

Нема већег мотива и веће части него да будете у Министарству одбране и Министарству унутрашњих послова, да вам држава Србија да своју безбедност у одговорност и да вам каже ви сте тај који ћете бринути о безбедности сваког нашег детета. То није притисак, то је част“...„Нема већег мотива и веће части него да будете у Министарству одбране и Министарству унутрашњих послова, да вам држава Србија да своју безбедност у одговорност и да вам каже ви сте тај који ћете бринути о безбедности сваког нашег детета. То није притисак, то је част“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући у јутарњем програму Прве телевизије.

Истакао је да полиција никад не престаје са радом и да је бескрајно поносан на припаднике МУП-а који су за мање од 10 дана расветлили мафијашко убиство у Белвилу.

„Знате, то су професионалци који су то урадили, није на мени да решавам убиства, није на мени ни на једном министру унутрашњих послова икада да то ради, али јесте да им да могућност да раде, да их опремим и да их подржим. На добром смо путу да решимо и нека друга кривична дела“, нагласио је министар Вулин.

Министар Вулин је рекао да је захвалан што је у добром, снажном Министарству, и да се већ виде резултати.

„Полиција ради свој посао. Увек се решавају неки случајеви, отварају се нови. То је борба која никада не престаје. Два велика клана, Кавачи и Шкаљари имају своје подизвођаче овде, своје војнике који се убијају за њихов рачун. Многи од њих су држављани Републике Србије, не можете да спречите да постоје у својој земљи. Једино што можете да учините је да се борите, да дижете техничку опремљеност, да чините све да транспорт дроге буде што тежи, и да вршење кривичних дела буде што неисплативије. Тешко је да спречите некога да убије некога ако је он решио да то уради, али порука да сте ухватили убицу после само неколико дана, говори да баш није паметно да то уради у Србији. Ми смо у претходном пeриоду имали пет мафијашких убистава, свих пет је расветљено и решено, мало је полиција на свету  којe могу да се похвале тако нечим. Задовољан сам квалитетом људи у полицији, увек треба још људи, стручних људи, који су посвећени овом послу. Стопа криминала пада, све стопе криминала падају, у овој години је порасло само кршење јавног реда и мира, што је и разумљиво и због полицијског часа, и због рушилачких демонстрација испред Скупштине, који су изазвали читаву лавину кривичних дела из области јавног реда и мира“, рекао је министар Вулин.

Кад гледате статистичке податке, Србија и Београд су безбедни, могу да се пореде са било којом светском престоницом, али осећај који имају грађани Србије и Београда о безбедности или небезбедности није добар, морамо да се осећамо безбедније.

„Синоћ смо имали, то не можете да објасните, будалу која је ишла и пуцала по аутомобилима на паркингу да би показала да је мангуп. Срећа, нема повређених, што је најважније. Полиција га је одмах ухватила“. 

Извор: МУП

1755