Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Министар Небојша Стефановић: Преговори са НСП воде до бољитка за све припаднике МУП-а!

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је у среду, током излагања на седници Народне скупштине Републике Србије, да ће после потписивања Посебног колективног уговора са представницима Независног синдиката полиције бити потписан и усаглашени Анекс ПКУ. nebojsa-stefanovic-790x454 Према најави министра, после дугих и тешких преговора који су за резултат имали потписивање ПКУ и његовог Анекса, долазе бољи дани за све припаднике МУП-а јер они воде ка постизању заједничког циља послодавца и запослених - да полиција буде боље опремљена, још ефикаснија, као и да убудуће има већа права.

- Велику захвалност дугујем свим сарадницима и људима у МУП-у, али и појединим синдикатима. Ми смо најтеже, можда и најтврђе преговоре имали са Независним синдикатом полиције, господином Велимиром Лукићем. Инсистирали су и на Посебном колективном уговору, и на његовом Анексу, који ће ускоро бити закључен – изјавио је министар током излагања за скупштинском говорницом.

Министар је рекао и да су преговори били тешки, али да он није желео да даје празна обећања, већ да је договорено само оно што је могуће и да буде испуњено.

- Молио сам их да разумеју, да немамо увек средства. Лако је да кажем и обећам да ћу све дати, али просто, ако за то нема ресурса, доћићемо у ситуацију да дугујемо тим људима, да немамо да им исплатимо путне трошкове и све остало. Због тога, трудимо се обећања и све што будемо радили, буде сразмерно – објаснио је Небојша Стефановић. Министар је појаснио и да покушај једног синдиката да најављивањем штрајка пред потписивање Анекса прикупи јефтине поене за потписани ПКУ, неће уродити плодом.

- ПКУ смо већ потписали са Независним синдикатом полиције, и чим је најављено да ћемо са њима потписати и Анекс, појавио се синдика који дан или два пре тога износи своје захтеве и прети штрајком. То раде да би узели неки поен. И ја то схватам, то је њихов начин борбе, они мисли да тиме чине добро. Ми то не мислимо – рекао је министар и навео да ће наставити сарадњу са онима који желе да дају свој максимални допринос како би се на најбољи начин постигли циљеви.

- Мени је у интересу да сваки припадник полиције буде боље плаћен и да има боље услове за рад – рекао је на крају министар Небојша Стефановић.

Ексклузивно: Министар Небојша Стефановић: НСП је тежак преговарач

Погледајте: Шта министар каже о уценама ПСС

1717