Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Крајње је време

Мислим да никада није било теже време за припаднике МУП, али не мислим у смислу тешке финансијске ситуације.

Морам рећи, да је МУП годинама систематски уништаван, нерационалним трошењем свих ресурса МУП, исплатом  нереалних путних трошкова припадницима МУП све до 2013.године, бахаћењем многих високих функционера МУП (нерационално коришћење службених возила), губљењем многих судских спорова због лоше процене правника МУП. Министар др Стефановић полако али сигурно доводи у ред финансијско стање у МУП, и сигуран сам да ћемо веома брзо имати плате какве и заслужујемо. Брине ме нешто друго, много горе од било чега. Сви припадници МУП у задњих 27 година били су изложени веома тешким и стресним ситуацијама, ратним дејствима, шиканирањем од појединих старешина што је озбиљно нарушило њихово здравствено стање. Рећи ћу само један фрапантан али истинит податак, у ПУ Шабац од 01.01.2016.године тихо су и изненада заувек одлазиле наше колеге. Умирали су у секунди и тако шокирали како своје породице, тако и своје колеге. Одлазили су редом:
  • Максимовић Младен – ПС Бајина Башта
  • Спапојевић Драган – СГП Љубовија
  • Нешковић Младе – ПС Лозница
  • Пуртић Раденко – ПС Лозница
  • Лукић Озрен – ПС Шабац
  • Обреновић Зоран – ПС Шабац
  • Николић Биљана - ПС Шабац
  • Каретић Петар – ПС Љубовија
  • Калдесић Јовица – ПС Крупањ, који нас је заувек напустио 10.јуна 2017.године.
Све горе наведене колеге су имале од 40 до 47 година живота. Кажу сви су умрли изненада, у секунди. Ја мислим да нису. Пунила се чаша годинама и у секунди се прелила и пукла, а тако су се препунила и уморна срца наших колега и напрасно пукла. Верујем да није боље стање ни у осталим ПУ. Шта нам остаје? Да се боримо, да нешто предузмемо и променимо или да чекамо ко је од нас следећи. Независни синдикат полиције мора наставити започето и заједни са министром др Стефановићем што пре спровести у дело заједничку иницијативу да се припадници МУП као и чланови њихових породица могу лечити на ВМА. Господине Министре, Будите министар који ће поред доста позитивних ствари које сте урадити, бити и министар који ће спасити многе животе полицијских службеника. Учините да се припадници МУП подвргну детаљним лекарским прегледима, што ће сигуран сам спасити многе животе полицијских службеника. Сигуран сам и верујем, да ћете заједно са НСП у што краћем року предузети све што је потребно да Јовица Калдесић буде последњи полицијски службеник који је преминуо у секунди и тако заувек оставио своју породицу. Верујте тешко је:
  • како се полицијски службеници кажњавају и подносе им се дисциплинске пријаве за најмању ситницу;
  • тешко је полицијским службеницима да гледају како се поједине старешине над њима иживљавају годинама;
  • тешко је полицијским службеницима да гледају како нам колеге гину гањајући лица која већ имају по неколико десетина кривичних пријава;
  • тешке су и многе друге ствари.
Помозите на крају господине Министре и свима нама, јер не желимо више да одлазимо на сахране наших колега, да гледамо њихове уплакане породице, и да размишљамо да ли ћемо сви доживети исто. Не желимо да гледамо како несигурно гледају у своју будућност после губитка својих родитеља. Решили сте многе проблеме у МУП у задње три године, па смо сигурни да ће Вам решавање овог круцијалног проблема бити приоритет.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Председник КЦ Шабац Веселин Николић

1793