Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Комисија данас обрадила први део поднетих захтева за солидарну помоћ

Дана 14.12.2016.године Комисија за проверу испуњености услова за доделу солидарне помоћи одржала је састанак са почетком у 10,00 часова. logo25 Комисија је радила у пуном саставу и у току данашњег састанка обрадила око 100 захтева радника МУП са комплетном документацијом. Већи део захтева се односи на исплату солидарне помоћи за рођење детета, а један мањи део захтева се односи на захтеве поводом смрти најближих сродника. Обрађено је и 20-так захтева који се односе на исплату солидарне помоћи због дуже и теже болести, где је радницима МУП углавном исплаћиван максималан износ од 135.000,00 динара.

Било је пар захтева за исплату солидарне помоћи који су предати у 2014/2015.години који се нису разматрали, јер се искључиво разматрају захтеви у 2016.години.

Око 10-так захтева за дуже и теже болести оцењено је од лекарске комисије МУП као неосновано. У вези предмета који је оцењен од лекарске комисије МУП као неоснован а односи се на колегу који је предао захтев за солидарну помоћ због уградње кука и због наводног проблема исти је пензионисан, члан комисије испред НСП Веселин Николић ставио је следећу примедбу. Како је могуће да неко буде пензионисан због одређеног здравственог проблема а да му се због истог не исплати солидарна помоћ, иако је захтев поднео пре пензионисања? Доктор Грабеж члан комисије погледао је предмет и рекао слаже се са колегом из синдиката, ја ћу лично узети да поново прегледам предмет и сутра ћемо имати нову информацију о оправданости или неоправданости предмета.

Још једном апелујемо на колеге који су предали захтев за солидарну помоћ, а нису предали комплетну документацију да то ураде што пре.

-Захтев  за исплату за рођење детета потребно је поред МКР доказ да брачни друг није поднео захтев по истом основу у својој фирми, ако не ради потврда са Бироа. -Захтев за исплату за смрт потребно је поред захтева и доказ о сродству. -Ако подносилац захтева који ради у МУП и брачни друг ради у МУП потребно је само да напише изјаву о својим подацима, организационој јединици и у изјави напише да није поднео захтев по истом основу.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Члан  Председништва Веселин Николић

1710