Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Комисија данас обрадила први део поднетих захтева за солидарну помоћ

Дана 14.12.2016.године Комисија за проверу испуњености услова за доделу солидарне помоћи одржала је састанак са почетком у 10,00 часова. logo25 Комисија је радила у пуном саставу и у току данашњег састанка обрадила око 100 захтева радника МУП са комплетном документацијом. Већи део захтева се односи на исплату солидарне помоћи за рођење детета, а један мањи део захтева се односи на захтеве поводом смрти најближих сродника. Обрађено је и 20-так захтева који се односе на исплату солидарне помоћи због дуже и теже болести, где је радницима МУП углавном исплаћиван максималан износ од 135.000,00 динара.

Било је пар захтева за исплату солидарне помоћи који су предати у 2014/2015.години који се нису разматрали, јер се искључиво разматрају захтеви у 2016.години.

Око 10-так захтева за дуже и теже болести оцењено је од лекарске комисије МУП као неосновано. У вези предмета који је оцењен од лекарске комисије МУП као неоснован а односи се на колегу који је предао захтев за солидарну помоћ због уградње кука и због наводног проблема исти је пензионисан, члан комисије испред НСП Веселин Николић ставио је следећу примедбу. Како је могуће да неко буде пензионисан због одређеног здравственог проблема а да му се због истог не исплати солидарна помоћ, иако је захтев поднео пре пензионисања? Доктор Грабеж члан комисије погледао је предмет и рекао слаже се са колегом из синдиката, ја ћу лично узети да поново прегледам предмет и сутра ћемо имати нову информацију о оправданости или неоправданости предмета.

Још једном апелујемо на колеге који су предали захтев за солидарну помоћ, а нису предали комплетну документацију да то ураде што пре.

-Захтев  за исплату за рођење детета потребно је поред МКР доказ да брачни друг није поднео захтев по истом основу у својој фирми, ако не ради потврда са Бироа. -Захтев за исплату за смрт потребно је поред захтева и доказ о сродству. -Ако подносилац захтева који ради у МУП и брачни друг ради у МУП потребно је само да напише изјаву о својим подацима, организационој јединици и у изјави напише да није поднео захтев по истом основу.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Члан  Председништва Веселин Николић

1652