Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Како прећутати?

Већ годинама гледам, ћутим и трпим. То исто ради и велики број полицијских службеника РЦ према БиХ. Овим саопштењем желим да скренем пажњу на наводно професионални рад заменика шефа Одсека за граничну контролу у РЦ према БиХ Иване Грбић.

Напомињем, Ивана Грбић се тако представља као заменик шефа Одсека за граничну контролу у РЦ према БиХ иако ја одговорно тврдим да такво место у РЦ према БиХ не постоји и да Ивана Грбић нема решење за то место. Ивана је официр у Одсеку за граничну контролу. logo25 Шта значи лажно представљање, закон је добро дефинисао. Ово дело је окарактерисано законом, а можете још да замислите шта значи ако се припадник МУП-а лажно представља. Из месеца у месец, из године у годину, и траје то тако као председнику КЦ НСП Шабац обраћају ми се полицијски службеници са молбом да нешто предузмемо по питању наводног професионалног рада Иване Грбић. Напомињем, да у саставу КЦ Шабац постоји осам станица граничне полиције и то Трбушница, Гучево, Мали Зворник, Борања, Љубовија, Перућац, Бајина Башта и Азбуковица.

Ивана Грбић ословљавам је именом и презименом јер ако је назовем колегиницом бојим се да ће се увредити. Зашто? На сваком састанку на коме је била присутна са делегацијом НСП а поготово на последњем суочена са истином коју смо износили у једном тренутну састанка јасно и гласном рекла“ Па ваљда смо ми са ове стране интелектуалци“, мислећи ваљда да ће тако повредити делегацију НСП састављену од полицијских службеника Николић Веселина, Деспотовић Рајка и Веселиновић Милана, али таквим обраћањем признала је само пораз издејствован изношењем наших истинитих чињеница. На том састанку су били и остали интелектуалци заменик начелника РЦ према Бих господин Лугић, шег Одсека за граничну котролу Дејан Илић и командир СГМ Мали Зворник Марковић Михајло који су брзо реаговали на такве изјаве колегинице а поготово заменик начелника Лугић који је прекунио њено такво излагање и рекао „Одве смо сви првенствено колеге на истом задатку и нема потребе за таквим стварима“. Напомињем, дугогодишње и веома професионалнопонашање господина Лугића који је пре свега прави полицајац, поштован колега и изузетно добар човек.

Ивани Грбић ћу само рећи да сам за шест година разговарао са: Премијером Р.Србије господином Вучићем, министрима господином Дачићем и господином др Небојшом Стефановићем, са генералима УГП господином Бановићем и господином Божовићем, са свим високим официрима у УГП господином Кујовићем, Матовићем, Антићем, Ристовићем, Филиповићем, Затезалом, начелником РЦ према БиХ господином Шапоњићем и са скоро свим начелницима у ПУ, где још нико осим Иване Грбић није показао такав непрофесионалан однос према делегацији НСП.

Било је супротних мишљења са свима њима, била је и понека јача реч али са свима смо разговарали пре свега са колегама а све у циљу решавања проблема у МУП.

Независни синдикат полиције ће помоћи Ивани Грбић тако што свакако са њом више неће разговарати, да је неби излагали мучним ситуацијама за њу.

Напомињемо Ивани Грбић да је НСП у РЦ према БиХ урадио следеће:

  1. Обезбедио донацију од 200.000,00 динара за изградњу прелаза Бајина Башта
  2. Обезбедио донацију за РЦ Ужице од 23.000,00 динара
  3. Опремио све наведе станице материјално техничким средствима, што полицијски службеници добро знају
  4. Преко хуманитарног фонда „24.јул“ помогао многим породицама полицајаца
  5. И да не набрајам даље, остаћемо до сутра.

Зар мислите Ивана Грбић да је све ово безвредно?

И гле чуда, после свега, само Ивана Грбић „заменик шефа Одсека“ има проблем да разговара са обичним полицијским службеницима, са нама који смо изабрани, са нама који смо своје животе дали на располагању отаџбини више пута, а Ви Ивана, да ли сте Ви ризиковали свој живот у служби или сте директно из школе сели у удобну фотељу како кажете „заменика шефа Одсека“, а ја и даље тврдим да то место званично не постоји. То је још један доказ да је каријерно напредовање које је увео господин др Небојша Стефановић изузетно добро, јер се неће више никада десити да неко ко нема полицијско искуство заузме овако високу функцију.  Нечуди да други високи официра МУП од командира до начелника са нама сарађују изузетно добро уз међусобно уважавање, јер су ти исти официри са нама делили и добро и зло, делили ров, задње парче хлеба и чували један другоме главу. Зато смо за њих колеге а за вас обични смртници и бројеви.

Ја морам овим путем да питам Ивану Грбић следеће иако знам да одговоре нећу добити:

  • По ком закону испитујете полицијске службенике у контролним делатностима у три – четири ујутру иако знамо да је провера знања једном годишње?
  • Зашто у контролним делатностима улазите у контролне кабине, прекривате рукама мониторе и тако испитујете полицијског службеника на контроли док грађани све то гледају?
  • Да ли захтева од полицијских службеника који су 20 година старији од Вас да одлазе да Вам купују доручак у продавницама и пекарама и по ком закону су они обавезни да то раде?
  • Да ли сте приликом недавне неосноване притужбе једног грађанина на полицијске службенике СГП Мали Зворник исте саветовали да се не обраћају синдикату и зашто?
  • Зашто сте у присуству високих официра УГП тражили да се командирима из РЦ према БиХ дају мање оцене, иако су командири све знали што су потврдили и високи официри УГП?
  • Да ли је за Вас колега који под дејством алкохола вози ауто, пређе гранични прелаз, направи инцидент са колега у БиХ који га врате у Србију, после уласка у Србију направи саобраћајни удес (преврне аутомобил) колега сувозач остане трајни инвалид и због тога се пензионише, колега возач се приведе у ПС због два промила алкохола, буде задржан у станици 24 сата, добије кривичну пријаву, одговоран или не? Да ли сте тајвог колегу саветовали да иде на боловање и тако се заштити од кривице, иако смо сви свесни да је одговоран 100 %.
  • Да ли сте Ви или ако нисте знате ли ко је после шест месеци отишао код колеге који је повређен у удесу и то туђом кривицомда промени свој исказ и да призна како је он померио волан са места сувозача и тако преврне ауто?
  • Да ли Ви или ако не, знате ли ко одређује полицијске службенике за одлазак у иностранство за рад (Р.Црна Гора) и да ли полицијски службеници који су више пута суспендовани, заслужују тако нешто?

Ево Ивана и поред поруке да водим рачуна јер ће ми ускоро у станици у којој радим командир бити Ваш муж кога и не знам, али ето Ви знате да ће он бити командир иако ми командира имамо и то изузетно доброг и правог професионалца. Али добро, ако Ви знате и познајете кадровску политику УГП у реду је, али без обзира на то што ће ми Ваш муж бити командир, ја ћу и даље говорити и писати само истину. А њему ако дође на место командира, желим успешан рад.

Ово саопштење је била моја дужност и обавеза према члановима НСП који су ме бирали и изабрали, а на крају и обавеза према истини која је била и остала мој највећи мотив у животу.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Члан Председништва Веселин Николић

1729