Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

КАБИНЕТ РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА Госпођи ЗАГОРКИ ДОЛОВАЦ

Поштована госпођо ДОЛОВАЦ,

Обраћам Вам се у име Независног синдиката полиције, поводом напада на полицијског службеника Управе граничне полиције, који се напад десио у ноћи 19/20.03.2016. године на ГП Трбушница – Лозница, у службеним просторијама станице ГП, којом приликом је дошло до напада на полицијског службеника Ж.Р. од стране грађанина, при чему је полицијски службеник задобио лаке телесне повреде констатоване од стране дежурног лекара ДЗ Лозница. novlogo11 Након овог догађаја, припадници Управе граничне полиције, савладали су грађанина и истог лишили слободе, те предали на надлежност и даље поступање полицијским службеницима Полицијске станице Лозница, а који су о предметном догађају обавестили дежурног заменика Основног јавног тужилаштва у Лозници.

На запрепашћење овлашћених полицијских службеника, поступајући заменик јавног тужиоца ОЈТ-а Лозница, претходно детаљно информисан о целом догађају, као и тежини кривичног дела почињеног од стране грађанина, извршеног ни мање ни више него у службеним просторијама надлежног државног органа, дао је инструкције  и поверио ОСЛ-а ПС Лозница, да се приведено лице саслуша, а након тога исто одмах пусти на слободу, а да поступак иде редовним путем.

Уважена госпођо ДОЛОВАЦ,

Овим путем Вас МОЛИМО, да у оквиру својих надлежности затражите детаљан извештај о предметном догађају, и да нас о исходу истог обавестите, јер сматрамо да је било пропуста у раду поступајућег заменика ОЈТ-а у Лозници приликом поступања у наведеном догађају, посебно ако се има у виду да приведеном лицу није одређено чак ни тзв. полицијско задржавање, с обзиром на начин извршења кривичног дела и његову саму тежину.

У Београду 23.03.2016. године ЗА НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Саша С. НЕДОВИЋ, адвокат

1812