Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Још један очајнички потез синдиката у суноврату

Прошле недеље је Полицијски синдикат Србије на свом Фејсбук профилу објавио Захтев за преиспитивање репрезентативности Независног синдиката полиције упућен министру Небојши Стефановићу. Недавно смо на нашем сајту навели информацију о броју чланова ПСС-а у којој се јасно види да овај синдикат отпочетка године има све мањи број присталица. Од јануара до августа 2017. године ПСС је мањи за 640 чланова! (напомињемо да су и у септембру још 134 члана отишла из овог синдиката) Очигледно је политичара у покушају заболела информација коју смо објавили и чињеница да им је репрезентативност угрожена. Независни синдикат полиције је тражио податке о броју чланова ПСС-а захтевом за приступ информацијама од јавног значаја. Питање је зашто ПСС није урадио исто? Зашто одмах траже утврђивање репрезентативности нашег синдиката? Зато постоје бар два разлога.   Први је претпоставка да ћемо након објављених информација ускоро тражити установљавање њихове репрезентативности јер је континуиран пад очигледан и јасно је да су на ивици цензуса. Овим потезом желе да нас предухитре и да ако је могуће поврате део чланства или бар привремено зауставе даљи одлив.   Други разлог може бити обична сујета јер би се јасно видела огромна разлика у броју чланова.   Независни синдикат полиције наставља да ради на решавању и унапређењу бројних тема које се тичу не само наших чланова него и свих запослених у министарству (укључујући и чланове ПСС-а). Навешћемо само пар ставки које су врло битне за све запослене а у којима Независни синдикат полиције има итекако активну улогу  
  • Тренутно смо у преговорима са послодавцем да се до краја године свим припадницима МУП-а исплати једнократна новчана помоћ.
 
  • Већ дуже време активно учествујемо у изменама и допунама новог Закона о полицији који ће ускоро бити усвојен и који ће бити повољнији од тренутног
 
  • Ускоро се очекује додела униформи и чизама за припаднике САЈ-а, Жандармерије, ИЈП-а, Граничне полиције и ватрогасаца. Такође преговарамо са послодавцем да се буџетом за 2018. годину предвиди набавка обуће и за редовни састав полиције!
 
  • Увелико смо у припремама за предстојеће преговоре у вези израде новог Посебног колективног уговора за полицијске службенике.
    Питање је где је у свему овоме улога Полицијског синдиката Србије? Управо оно на чему нама замерају сами избегавају да раде. Бављење политиком, блаћење колега и других синдиката, неучествовање у основним синдикалним питањима, то је све што карактерише ПСС већ дуже време. А онда по систему „држ'те лопова“ покушавају да скрену пажњу запослених са свог (не)рада.  Седети у кафани и коцкарници и филозофирати може свако, питање је само докле. Бившим члановима ПСС-а је то било јасно а тренутни нека сами размисле да ли ће и даље финансирати квази политичара и филозофа.
1720