Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Извештај са састанка у Кабинету министра

Дана 23.09.2016.г са почетком у 10.00 часова у Палати Србија одржан је састанак Министром Небојшом Стефановић, државним секретарима и представницима Кабинета Министра са представницима Независног синдиката полиције (Велимир Лукић председавајући Председништва, Срђан Јовановић, Веселин Николић и Милан Марковић чланови Председништва и Велимир Барбулов председник ИО). novlogo11 На данашњем састанку размотрене су следеће теме:

  • Што се тиче једнократне новчане помоћи Министар је изјавио да се исплата очекује до краја године након извештаја ММФ.

Захтевано је да планирано повећање зарада буде веће у односу на друге буџетске

кориснике, јер је претходно које смо добили мање у односу на остале.

  • Због недостатка новца у буџету МУПа до краја године, као привремена мера, обустављено је даље на награђивање само старешина и руководилаца од ниво командира и шефа одсека.
  • У наредном периоду доћи ће до промене начина рада са мигрантима због лоших услова рада полиције. У том циљу планира се обнављање објеката граничне полиције. Тренутно се приводе крају тендери за набавку возила и опреме у износу од 2.500 000 евра из донације ЕУ.
  • Опремање полицијских службеника који свој посао обављају у цивилу (ОСЛ) обухватиће се Буџетом за 2017.годину.
  • Спорна депеша од 01.08.2016 године која ограничава ко има право на посебну накнаду за отежане услове рада стављена је ван снаге, тако да полицијски службеници по плану рада ангажовани на тим пословима, остварују право на накнаду и у месту рада, као и до сада.
  • Опремање ИЈП планирано је у већем обиму Буџетом у 2017 години.
  • У вези смањења плате у Жандармерији иста неће бити умањивана као ни њен број припадника.У наредној години уложиће се знатно већа средства за куповину униформе и заштитне опреме.
  • Што се тиче набавке нових возила у МУП,разматра се могућност набавке из донација као и из буџета локалних самоуправа(средства намењена за безбедност саобраћаја),а планира се и куповина возила на лизинг.
  • Пол.службеници који су завршили ЦОПО као и колеге које су завршили КПА биће распоређени на радна места сукцесивно до маја 2017 године.
  • Министру је предочен проблем око израде Уредбе о начину остваривања права на накнаду трошкова за долазак и одлазак са рада,као и максималан износ који се може исплатити.

НСП-а је изнео став да је израда овакве Уредбе против интереса радника, да је синдикат поднео иницијативу за оцену уставности чл.189 Закона о полицији,на основу кога се иста хитно израђује. Предлог НСП је да се чл.189 стави ван снаге до одлуке Уставног суда а да се до тада примењује досадашњи Правилник, који предвиђа надокнаду трошкова од места становања до места рада.

Београд, 23.09.2016.године Председавајући Председништва Велимир Лукић

1715