Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Извештај са састанка СПФ у кабинету министра

Дана 10.06.2014.године у 10.00 часова одржан је састанак СПФ у Кабинету министра. Делегацију СПФ чинили су Веселин Николић, Миомир Војиновић НСП, Момчило Видојевић НПСС, Миле Лазаревић ССП и Нинков Драган СВС. У делегацији Кабинета министра сам министар Небојша Стефановић као ни државни секретар Миличковић нису били присутни.SPF_logo_

На четири питања која је СПФ упутио послодавцу тражећи одговоре од истог није добио одговоре ни на данашњем састанку, иако смо на прошлом састанку са министром 30.05.2014.године добио уверавања да ће на састанку 10.06.2014.године добити одговоре на постављена питања.

На наше питање имплементације новчане надокнаде од 10.000,00 динара до потпуне примене ПКУ у плату добили смо следећи одговор: Наредних дана биће одржан састанак са министарством финансија па ће се знати каква ће бити судбина 10.000,00 динара (такав одговор добили смо и на прошлом састанку). Сматрамо да је веома неозбиљна од стране послодавца што се о овом веома битном питању за све раднике МУП-а одуговлачи и не решава се исто питање. На наше друго питање шта је са дугом од октобра месеца за надокнаду трошкова доласка и одласка на посао такође нисмо добили конкретан одговор. Господин Веселиновић рекао нам је да ће ребалансом буџета тражити од Владе Р. Србије средства којим ће бити регулисан дуг. Овакав одговор сматрамо такође неозбиљним, јер већ годину дана добијамо исти одговор а дуг се из месеца у месец увећава.

На наше питање када ће почети преговори о потписивању ПКУ чија важност истиче у септембру добили смо следећи одговор: До 01.09. 2014.године биће донет Закон о раду, тако да има довољно времена за преговоре о ПКУ.

Сви знамо да је велика вероватноћа да ће новим Законом о раду бити укинуто продужено дејство ПКУ, тако да се назире јасан циљ послодавца да преговори о ПКУ неће ни започињати. На наше четврто питање када ће почети опремање полицијских службеника добили смо следећи одговор: Биће у најскоријем року подељено 6000 униформи и то превентивно за Београд- 1400 а остатак за унутрашњост. Напомињемо да овај овакав одговор добијамо у последње две године а о униформи ни трага ни гласа.

После данашњег састанка стекли смо утисак да је послодавац веома озбиљан у намери да радницима МУП-а ускрати готово сва права. Замислите ако послодавац укине новчану надокнаду од 10.000,00 динара што евидентно има намеру, како се прича смањи и плату за 1О % а уз то новим Законом о раду предвиђа се укидање сменског рада нашта ће личити зарада радника МУП-а.

Уз све ово постоји могућност како смо стекли утисак да од новог ПКУ неће бити ништа, СПФ ће заказати хитан састанак на коме ће донети конкретне одлуке.

Дужни смо да обавестимо своје чланство шта нас чека и шта нам је чинити. Као озбиљни људи који у овим веома тешким временима за нашу државу подстицали смо све наше чланове да дају максималан допринос да се држава одбрани. Исто тако, дужни смо да бранимо интересе наших чланова и сходно томе у најскоријем року донећемо конкретне одлуке. Напомињемо да четири синдиката које броји СПФ имају преко 30.000 чланова.

председавајући СПФВеселин Николић

PDF-dokument

1757