Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ХАПШЕЊЕМ БЕЛИВУKА ПОЛИЦИЈА ЈЕ РАЗБИЛА НАЈЈАЧИ KРИМИНАЛНИ KЛАН У СРБИЈИ! Лукић (НСП): Честитам свим колегама који су учетвовали у том, ЗАДАТ ЈЕ СНАЖАН ударац НАРKО-ДИЛЕРИМА!

Хапшењем Вељка Беливука и његове банде, полиција је разбила најјачи криминални клан у Србији и од срца честитам колегама који су учествовали у томе. Задат је снажан ударац нарко-дилерима, а мафијашки обрачуни и ликвидације ће сада бити сигурно много ређе, каже за Информер Велимир Лукић, члан председништва Независног синдиката полиције (НСП), који окупља чак 16.000 чланова, или око 40 одсто запослених у МУП

Лукић истиче да НСП пружа пуну подршку МУП-у и председнику Србије Александру Вучићу у жестоком рату против мафије и нарко-кланова.

- То је тренутно у фокусу, али треба рећи и да се на целој територији Србије хапсе криминалци и дилери на дневном нивоу, да општи криминалитет опада, а све на корист грађана - објашњава Лукић.

Према његовим речима, полицајци су последњих година много задовољнији платама, опремом и условима рада.

- Нова возила, повећање плата, редовна исплата путних трошкова, савремене униформе, све то чини да полицајац буде задовољан и да даје све од себе на послу. Kада питате обичног полицајца, он ће вам рећи да му је плата повећана и да су услови бољи, и то је чињеница. Ми, као синдикат, можемо да кажемо да смо били задовољни сарадњом са бившим министром Небојшом Стефановићем, али напомењемо да сада имамо одличну сарадњу и са новими министром, Александром Вулином - прича наш саговорник.

"240.000 динара донирао је НСП републици Хрватској и тамошњој полицији након земљотреса у Глини и Петрињи
 
100.000 маски је донација овог синдиката МУП-у од избијања пандемије корона вируса"

Према његовим речима у самом министарству делује 25 синдиката који на све начине покушавају да оспоре рад синдикалне организације којој припада.

Сукоб са ПСС
На нападе Полицијског синдиката Србије и њиховог председника Вељка Мијаиловића каже да је њихова опседнутост достигла врхунац.

- Нећу да говорим о томе да тај синдикат одавно није ни сенка некадашње организације. Погледајте само шта је Мијаиловић на скуповима "1 од 5 милиона" говорио о председнику Александру Вучићу, Александру Вулину, свим министрима. За неке његове лажи сам га тужио па је тако по последњој пресуди дужан да ми исплати 190.000 динара и то не он већ синдикат у ком је доживотни председник. Претпостављам да је Мијаиловићу увече када легне у глави моја слика, а и да се са том сликом буди - тврди Лукић.

- Логично је да сви остали синдикати почињу и завршавају реченицу са нама јер смо свима трн у оку. Имамо убедљиво највише чланова, најбољу комуникацију са врхом министарства, највећи утицај што је и нормално. Не разумем да неко константно има потребу да критикује рад полиције, као да не види да сваки полицајац данас живи много боље - објашњава Велимир Лукић.

На оптужбе да је блиско сарађивао са бившом државном секретарком Дијаном Хркаловић одговара да је та сарадња увек била строго пословна.

- Њу је на то место поставила Влада Србије и ми смо то као синдикат поштовали. У опису њеног радног места била је сарадња и комуникација са полицијским синдикатима. Наша сарадња се заснивала на побољшању положаја полицијких службеника, на решавању свакодневних проблема и могу само да кажем да је била плодоносна. Не улазим у друге приче - каже он.

Доласком на чело министарства полиције Александра Вулина једна од тема била је и злоупотреба лажних и синдикалних полицијских значки.

- Ми смо подржали ту одлуку како би се максимално уредила та материја. Од нашег синдиката нико не може да добије почасну значку, а да не достави доказ да није осуђиван и да се против њега не води кривични поступак. Са друге стране имамо и позитивне примере те праксе, а то је да се значке додељују спонзорима синдиката, људима који куповином рачунара, штампача и остале опреме коју донирају помажу наш рад - каже он.

Извор: Информер

2432