Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ОДРЖАН САСТАНАК СА НАЧЕЛНИЦОМ СЕКТОРА ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ, Г-ђом ДРАГАНОМ ТРАЈКОВИЋ

Дана 20.02.2023. године са почетком у 14 часова, Председавајући председништва Дејан Стоиљковић са члановима председништва Александром Госпићем и Ненадом Цветковићем, одржали су састанак са ВД помоћника министра, начелницом сектора за људске ресурсе, госпођом Драганом Трајковић и њеним сарадницима, Андрејом Крушкићем и Драгишом Анђелковићем.

Повод за одржавање састанка су упућени дописи са наше стране у ранијем периоду према послодавцу, где смо указивајући на одређену проблематику примећену на терену и захтевали хитан састанак у циљу превазилажења проблема на обострано задовољство.

Атмосфера и овог састанка протекла је у изношењу аномалија о коефицијентима плата и тражењу решења за усклађеност истих код категорија запослених који су добили најмање повећање као и системског решења за праведно вредновање радних места у односу на послове и задатке које носи са собом. Наш предлог по овом питању је да се објективно сагледају могућности буџетских средстава предвиђених за 2023 годину и да се из истих део средстава усмери за решавање овог проблема. Сагласни су да треба размотрити наше предлоге, не кријући искрену вољу да у наредном периоду нешто по том питању и предузму, а све у намери како би материјални статус запослених у нашем министарству подигли на ниво где се радници неће морати бринути о својој егзистенцији.


У даљем току састанка упознали смо их са проблематиком која произилази мањком извршилачких радних места и огромне не попуњености, те упозорили на евентуалне последице које проистичу из вишка радних сати које запослени за прековремени рад наплаћују путем приватних тужби и на тај начин управо утичу на годишњи буџет и рационалније управљање са њим. Предложили смо да се изврши детаљна анализа по овом питању, а да се предвиђеном систематизацијом изврши проширење и попуна ових радних места јер на тренутно стање морамо имати у виду да ће до краја године одливом у пензију отићи још око 1500 запослених. Ако се до тада не направи адекватна реакција послодавца у неким организационим јединицама биће немогуће организовати редован рад а вишка радних сати као и простора за тужбе ће бити не сразмерно више у односу на тренутни период. У потуности свесни изнетих чињеница, сугестија је узета у обзир и након извршене анализе биће предузете адекватне мере како би се решила ова сад већ наслеђена аномалија са којом се нико није бавио у претходном периоду, свесно или не свесно занемарујући последице чијег смо времена сведоци.

Убрзо је најављен нови састанак на ком нам је обећано да ћемо добити одговоре на сва упућена питања из претходног периода која су адресирана на послодавца о чему ћемо вас благовремено обавестити.

У овом саопштењу битно је напоменути да је Независни синдикат полиције од стране представника послодавца уважен у светлу репрезентативног синдиката и искреног борца за права запослених у МУП-у, те приступом на овај начин окарактерисао као поузданог партенера за сарадњу у будућности.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ

14