Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Одржан састанак Председништва и Извршног одбора НСП

Данас у 11,00 часова у Централи Независног синдиката полиције у Београду, одржан је састанак Председништва и чланова Извршног одбора.

Након извршене анализе рада за период од последњег састанка констатовано је да се и поред силних указивања на поштовање закона о полицији и посебног колективног уговора, од стране појединих руководиоца на нивоу полицијских управа још увек грубо крше ове норме и влада апсолутна анархија по том питању. У пракси и на папиру је једно, а на терену сасвим друга слика. Они који су највише изложени послу, старају се о безбедности и доприносе резултатима рада, у овом случају полицијски службеници и криминалистички инспектори, трпе жртву плашљивих и неспособних руководиоца који се ипред свега старају само свом личном интересу. Па је тако већ познат случај самовоље истих у изради распореда рада, не предвиђању и плаћању перманеције и прековремених сати. За следећи сатанак једногласно је усвојен предлог да се прикупе примери у конкретним случајевима кршења на нивоу полицијских управа како би се релевантим дописом могли обратити министру унутрашњих послова са којим је ова тема отворена већ на првом заједничком састанку. Ми ћемо као организација увек бити на страни радника у заступању њихових права, нарочито када су у питању судски спорови против МУП-а који су настали као епилог не домаћинског понашања оваквих старешина у својој кући, али смо става да спречавањем узрока избегнемо огромне штетне последице по буџет Републике Србије, а при том натерамо све оне који мисле да су изнад закона, исти поштују у потпуности.

Како би дослух у сарадњи са послодавцем био што бољи и ефикаснији, од стране председавајућег Председништва Дејана Стоиљковића дата је директива свим члановима извршног одбора на још већој присутности, на ангажовању у контроли обављања делатности на подручјима полицијских управа, а све у циљу откривања мобинга на раду и свих других неправилности како би као организација могли правовремено реаговати и пружити заштиту обесправљеним члановима НСП-а.

У следећој тачки дневног реда усвојен је предлог да се са послодавцем уђе у дискусију око набавке нових делова униформе, обуће, заштитне опреме као и ваучера за одевање запослених који своју делатност обављају у цивилном оделу, што ће бити тема већ наредног састанка са министром.

У даљем раду, од већинске стране чланова Извршног одбора, једногласно је усвојен и верификован записник са ванредне Скупштине координационог центра Београд.

Независни синдикат полиције, као и у ранијем периоду, наставиће борбу усмерену на очувању изворних принципа свог постојања на побољшању радних и животних услова свих наших чланова!!
16