Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Ухапшени зеленаши, међу њима и полицајац!

Михаило М. (42) официр Граничне полиције, бивши помоћник командира ПС Лозница и потпредседник Координационог центра Независног синдиката полиције у Шапцу ухапшен је јуче у акцији Службе унутрашње контроле МУП због зеленашења

Сумња се да је Михајло М. заједно са С. Ј. (32), Б. М. (22) и Д. Т. (43) који су такође ухапшени, током прошле и ове године на зајам давао новац грађанима Малог Зворника уз зеленашке камате, навео је МУП у саопштењу.

У међувремену се огласило и руководство Независног синдиката полиције на челу са Дејаном Стоиљковићем које се оградило од ухапшеног полицајца и пружило подршку истражним органима.

- За нас као једини репрезентативни синдикат у МУП хапшење било ког нашег члана је поражавајуће. Апсолутно се ограђујемо од поступака ухапшеног полицајца и тражимо од надлежних служби да посао раде у складу са законом. Уједно обавештавамо јавност да је НСП већ предузео дисциплинске мере у складу са статутом организације против М.М. - пише у саопштењу ове синдикалне организације.

Из Независног синдиката полиције захтевају да се поступак против Михаила М. спроведе до краја, како се не би стварала ружна слика о Министарству унутрашњих послова и синдикалној организији којој ухапшени припада.

- Независни синдикат полиције сходно статуту штити и служи свим члановима који часно и професионално раде свој посао. Међутим када се појаве људи за које се сумња да учествују у неким криминалним радњама, а који припадају нашој организацији, увек смо захтевали и захтеваћемо да се казне по закону, наравно уколико се докаже њихова кривица - додаје се у саопштењу.

Осумњиченима је одређен притвор до 48 сати након чега ће, уз одговарајућу кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву на саслушање.

Извор: informer.rs

8