Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Допис Вељку Мијаиловићу председнику ПСС

Господине Мијаиловићу и поштоване колеге чланови ПСС, Докле ће Мијаиловић, незаменљиви председник ПСС и миљеник свих власти и Министара, да Вас и Нас замајава и вуче за нос?!!

tumbnsp

Као прво и основно НСП, као највећи и једини искрени представник запослених у нашем министарству до сада је једни који је нешто и остварио преговорима и ШТРАЈКОМ. У штрајк улазимо бистре главе, свесни чињенице да нам више ништа није загарантовано од ствари које нас се највише тичу, а то је материјални, а самим тим и друштвени положај нас запослених у МУПу. У прилог озбиљности ситуације говори и чињеница да ШТРАЈК подржава СПФ, као и већина синдиката и запослених у МУПу.

Идемо редом, као и самопрокламовани "интелектуални стваралац", нажалост, наводно покраден од стране безобзирне, угрожене и незахвалне ,од вас Мијаиловићу већ заштићене, радничке сиротиње:

- сви ми, а Надам се и ви и сами знате да преговори не могу бити готови за један дан и да је постојала озбиљна воља да се питање ПКУ реши то би до сада већ била свршена ствар. Ово за сада личи само на куповину времена, а и сами знате да до сада нисмо имали ни један заједнички састанак на којем би ускладили ставове, бар ми из синдиката.

- што се тиче Ребаланса, он се неправи да би се постојећи Буџет увећао, већ се ради јер је буџет финансијски неиздржив и самим тим углавном се буџетске позиције крешу. Садашње министарство нема само наслеђене дугове, јер постојећа дуговања нису исплаћена ни за период до маја, ни од маја ове године. Јавна тајна је да ћемо пред геј параду добити можда, само, три месечне надокнаде за долазак и одлазак са рада.

- што се тиче "тврдог заступања интереса" по питању наших зарада видели смо пре месец дана када нам је кућни буџет уз ваш благослов, већ умањен за 4000 динара. Свесни чињенице и друштвеног момента, знамо и убеђени смо да без писаних гаранција Министра и Владе не желимо да дозволимо да још једном дочекамо умањење зарада као пре месец дана. Неко је можда испоштовао Договорено са вама, али свакако то није нешто што је део нашег и општег интересе, показало се као и до сада само вашег. Наше судбине су вашом бригом до сада више пута изигране!

Београд, 17.09.2014 НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ

PDF-dokument
1762