Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ДОПИС НЕЗАВИСНОМ СИНДИКАТУ ПОЛИЦИЈЕ

Независном синдикату полиције Преседавајућем преседништва синдика

Дана 02.08.2015.год Београд

Поштовани ја сам Никола Пејчић из Пирота представник већине бивших полицаја који захтевају да се врате у МУП. Након обављеног протесног скупа и пријема код државног секретара дана 30.07.2015 У МУП-у замољен сам да вам у име свих пренесем следеће.

Неизмерно смо захвални вашем синдикату на пружању помоћи у истеривању истине, правде и повратку у службу невино отпуштених полицајаца. Посебно вам захваљујемо што сте на скупу и пријему код државног секретара пружили несебичну помоћ на остварењу нашег пријема у службу. novlogo11 Веома жалимо и били смо затечени изјавом да није на снази и у примени споразум који сте потписали са тадашњим председником Владе и министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем који је сада подпреседник ове владе. Ово је по нама велико државно питање и велики ударац не само на вас као репрезентативне синдикате и нас као бивше раднике већ и на самог подпреседника владе Ивицу Дацица и коалициону владу.

Замољавамо вас да упитите један допис подпреседнику владе Ивици Дачићу и да га обавестите о наведеном као и остале државне органе како би се решило спорно питање јер по нама је ово велики неспоразум и дисконитет досадашње политике ове владе и овог министарства и да затражите и писмено дали остаје на снази потписани споразум о повратку бивших полицајаца у истом потписаном облику . Такође вас позивамо ако заиста остају при томе да споразум са Дачићем не важи да их позовете да потпишу суштински исти споразум о безусловном враћању свих бивших полициских службеника којима је радни однос престао због покретања кривичног поступка на предходна радна места на којима су радили у статусу ОСЛ или ОД на првом следећем радном састанку и да о свему обавестите јавност.

По нама ово је велики ударац и на синдикално деловање јер сутра могу једноставно да вам укину и колективни уговор који сте недавно потписали и било шта што им у датом тренутку не иде у прилог.

Такође вас замољавамо пошто нам је стављен ултиматум да сада морамо подносити нове молбе за пријем у службу као да се први пут примамо дали да их поднсимо и шта то сада значи дали је то повољно за нас или неповољно да нам дате упутства и писмено обавестите на емил: niki.itali@gmail.com и јавно објавите.

Такође ми смо спремни и да након овог једностраног раскида споразума ако ви процените да је добро уђемо у страјк глађу испред Владе Србије, скупштине или председника Србије и др. радикалне мере у оквиру закона на постизању истине и правде и поштовању договореног.

О свему наведеном очекујемо ваше јавно саопштење и став.

Дана 02.08.2015.год У име већине бивших припадника МУП-а

Пирот Никола Пејчић

1736