Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Допис Министру унутрашњих послова др Небојши Стефановић 18.11.2015.године

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА МИНИСТРУ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА Господину др Небојши Стефановић

Поштовани  господине Министре,

Независни синдикат полиције овим путем изражава одлучност у истрајавању на испуњењу захтева који су усвојени на седници Председништва и Извршног одбора НСП од 12.11.2015.године, и који су у писаној форми предати дана 13.11.2015.године под бројем 353-11/15 преко писарнице МУП Р.Србије, с тим у вези још једном истичемо следеће: novlogo11 -Нејасно је и правно несхватљиво да полицијски службеници буду у драстично неповољнијем материјалном и правном положају у односу на припаднике Војске Р. Србије, знајући да су припадници Војске успели да сачувају све материјалне принадлежности које су остваривали у претходном временском раздобљу. Овде пре свега мислимо на чињеницу, да се припадницима Војске Србије исплаћује дневница по посебном правилнику, док се полицијским службеницима исплаћује на основу Уредбе Владе Р. Србије.Оваква недоследност и потцењивање природе посла којим се бави полицијски службеник, говори у прилог чињеница да надлежно Министарство није препознало опасност, да оваквим поступањем угрожава материјални положај запослених као и безбедност земље у овом деликатном тренутку у коме се цела Европа налази.

  • Запослени у просвети као и предшколским установама добили су једнократну новчану помоћ, стога сматрамо да не постоје препреке да се иста врста помоћи у висини од 15.000,оо динара додели и запосленима у МУП, сходно горе наведеном.
  • На крају подсећамо Вас да путни трошкови нису исплаћени, да се предложени Закон о полицији намеће као идеално правно решење и поред бројних замерки на које је НСП у писаној форми указивао и указује, и да се поводом ових питања дају уопштени одговори без прецизног изјашњења на исте.

Још једном апелујемо на Вас да заштитие полицијске службенике од оваквог маћехинског односа ресорног Министарства и Владе Р.Србије, и станете у заштиту радно правног статуса запослених и самим тим безбедности земље.

С поштовањем, НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ Председавајући Председништва Велимир Лукић

1805