Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ДОКЛЕ ВИШЕ

Независни синдикат полиције, по ко зна који пут, реагује на напад на полицајца, који се овог пута десио у Лозници. Тачније, у ноћи 19/20.03.2016. године на ГП Трбушница дошло је до напада на полицијског службеника

Ж.Р. од стране грађанина.

Много пута до сада осуђивали смо нападе на наше колеге и тражили од државе да их заштити, овог пута нећемо остати само на осуди напада, већ ћемо се обратити свим надлежним иституцијама како би се утврдило како је могуће да неко у службеним просторијама полицијске станице удари полицајца, а да му се после тога не одреди чак ни полицијско задржавање.

Не желимо да се мешамо ни у чији рад, али сама чињеница да неко нападне и удари полицијског службеника у службеним просторијама делује катастрофално, и када се још види да то пролази без већих последица, онда то шаље веома лош сигнал свима.

Полицијски службеник је само радио свој посао, у овом случају на заштити државне границе, поштујући и спроводећи законе државе Србије, па тако је сасвим нормално да очекује да и закони државе штите њега.

Овај напад, као и сваки други на полицијског службеника, сматрамо као напад на државу и тражићемо од свих релевантних институција у Србији да заштити полицијске службенике.

Какав сигнал овај догађај може да шаље у јавност?

Да свако може да нападне полицијског службеника без већих последица, исто како је овај грађанин после напада на полицијског службеника прошао без већих санкција и исте вечери отишао кући. То му само даје крила да и следећи

пут поступи исто, јер је прошао без већих последица.

Постављамо питање да ли је могуће да неко на улазу у земљу направи прекршај, нападне полицијског службеника у службеним просторијама, и прође без већих последица? Да ли то има још у некој земљи?

Какву слику полицијском службенику шаље овај догађај; да мора да ради свој посао, спроводи закон, а да свако може да га нападне без већих последица.

НСП-е послаће допис на све релевантне институције како би их детаљно упознао са овим догађајем, и такође тражимо хитан састанак са министром Стефановићем.

члан председништва Николић Веселин

1731