Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ДЕМАНТИ РТС

Поштовани,

председништво репрезентативног Независног синдиката полиције, изражава велико незадовољство због нетачних информација које сте у петак, 2. октобра изнели у најгледанијој информативној емисији - Другом дневнику РТС, емитованом у 19.30 сати. Исти, нетачни наводи, изнети су и у Трећем дневнику. tumbnsp Наиме, у прилогу који је емитован, а након изјава министра унутрашњих послова Небојше Стефановића као и директора полиције Милорада Вељевовића, новинар је навео да је пет полицијских синдиката "ступило у штрајк тражећи повећање плата, као и побошање материјалног положаја припадника полиције".

Тачно је да се НСП залаже за бољи материјални положај припадника полиције, али је апсолутна неистина, којом сте у заблуду довели милионски аудиторијум, да је захтев пет синдиката који су ступили штрајк повећање зарада.

На против, тачно је да је један од штрајкачких захтева да се припадницима полиције, који обављају најсложеније задатке, додатно не умањују зараде које су већ претрпеле смањење.

С тога, молимо Вас да објавите исправку ове неистините тврдње, која може имати несагледиве негативне последице како за синдикате полиције, тако и за све запослене у МУП-у.

Напомињемо, око 90 процената радно ангажованих припадника полиције, окупљених у пет синдиката, ступило је у штрајк, а штрајкачки захтеви односе се на:

- продужења Посебног колективног уговора до потписивања новог,

- исплату заосталих накнада за долазак и одлазак са рада запосленима у МУП- у,

- исплату јубиларних награда,  као и

- гаранцију министра Небојше Стефановића да се на запослене у МУП - у неће примењивати додатно смањење, већ умањених зарада.

Независни синдикат полиције Председавајући Председништва Велимир Лукић 066 61 49 635

1842